S&P500: Yuuup!

Zoals verwacht wist de S&P500 gisteren tot boven de 2040 uit te klimmen. Het belang van de Zone 2020 is daarmee aangetoond. Toch is het nog te vroeg om al te roepen dat al het gevaar verdwenen is. Dat neemt niet weg dat de graadmeter nog iets verder kan door stijgen.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

En opnieuw liet het fibo-grid van zich horen! Vorige week kon een daling tot aan 2020 worden aangegeven aan de hand van deze techniek en gisteren kon op basis van dezelfde techniek gehint worden in de richting van herstel. Vandaag ziet u in onderstaande grafiek een rood grid ingetekend staan. Net als vorige week is dit een reactie-grid op de voorafgaande daling. Want ondanks de verwachte en gerealiseerde kracht is in onderstaande grafiek natuurlijk nog wel sprake van lagere toppen en lagere bodems sinds het begin van November.

Op basis van het ingetekende grid verschijnt 2062. Daarnaast fluctueert de ingetekende dalende trendlijn rond 2066. Dit impliceert voor vandaag een eerste stootkussen tussen 2062 tot 2066. Wat als de S&P500 als een warm mes door deze barrière loopt?

In onderstaande dag-grafiek loopt de gemiddelde lijn mee. Deze fluctueert momenteel rond 2072. De ervaring leert dat deze lijn kan fungeren als kantelpunt. Voorlopig is de focus echter slechts gericht op het hiervoor aangehaalde stootkussen. Wordt vandaag in de intra-daggrafiek wederom een lagere top gezet?

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3