S&P500: Weinig Nieuws

Het blijft aanmodderen met de S&P500. De graadmeter heeft gisteren weer een voorzichtige stap richting de eerste doel-lijn gezet. Dat de index niet direct in een vrije val terecht zou komen was bekend. Dat de graadmeter over weinig stijgingsruimte beschikt is ook bekend. Meer van hetzelfde.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Na gisteren is niet veel nieuws te melden over de S&P500. Ook deze index zit sinds de start van het nieuwe jaar gevangen in een nauwe handelsband. Zoals bekend ligt de focus momenteel op het aantikken van de onderkant van deze band. Daaronder volgen dan 2245 en 2230 respectievelijk. Dit laatste niveau was gebaseerd op de dalende trendlijn welke onveranderd meeloopt in de kleinste grafiek. Inmiddels is deze lijn door het verloop van de tijd al lager gedaald. Daarom staat vanaf vandaag rond 2230 een horizontale lijn getrokken op basis van het laagste punt op de slotdag van 2016. Wederom de slotopmerking dat het niet in de lijn der verwachting ligt dat de S&P500 op korte termijn het ravijn instort. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Weinig Nieuws”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw dagelijkse update. Denk dat het “weinig nieuws” S&P aspect zich
  meer richt in het TA-deel dan in het FA – “Trump’s 100 dagen”- deel waardoor een
  geduldig afwachtende consoliderende aanpassing zich ontwikkelt. In dat opzicht lijkt
  mij de “buy-the-dip” aanpak een aardige opvolging binnen uw aangegeven lijnen.
  Thks.,
  Bert

 2. Pi-ta says:

  Geachte heer Nikken,

  Hoe ziet u de sterke divergentie tussen de RSI en de koers in de daggrafiek? Als gezonde afkoeling cq pagina 58 in een bullmarktrange of als duidelijk waarschuwingssignaal voor een aanstaande correctie?

  Uw toon van de afgelopen weken neigt naar het tweede scenario en de weekgrafiek lijkt dit te ondersteunen, nietwaar?

  De psychologische 20000 weerstand in de DJI speelt hierin m.i. ook een rol, maar dat kan op beide manieren uitgelegd worden.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Pi-ta
  Het klopt dat ik op het tweede scenario zit. De ijkpunten die in de column genoemd worden liggen dan ook lager dan de huidige koers van de S&P500.
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord