S&P500: Weer een Dag

Het blijft aanmodderen met de S&P500. Dezelfde openingszin als gisteren. U hoeft ook niet verder te lezen want het verhaal is ook hetzelfde als gisteren. De S&P500 kampt momenteel met een totaal gebrek aan animo.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Het verhaal en de verwachting voor de S&P500 zijn bekend. Dat hoeft niet iedere dag herhaald te worden. Het feit dat de gemiddelde lijn in de kleinste grafiek op 5 januari nagenoeg dezelfde stand had als de slotstand van gisteren geeft aan dat al twee weken sprake is van een consolidatie. De een verkoopt in deze beweging de stijging en krijgt vrij snel daarna de gelegenheid om een paar indexpunten lager terug te kopen. De ander hangt meer een buy de dip scenario aan voor een stijging van enkele indexpunten. Iedereen heeft gelijk als het spel op de vierkante centimeter wordt bekeken. Per saldo gebeurt er echter al enkele weken niets. Het is wachten op beweging in de S&P500. De richting waarin de beweging hoogstwaarschijnlijk zal gaan ontstaan is in de achterliggende dagen besproken. Tot die tijd rustig wachten. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Weer een Dag”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw wederom heldere visie. Deel dit ook dat er zich steeds méér TA-consoliderende trendmatigheid zal ontwikkelingen dan een volatieler scenario behalve bij FA-kernpunten zoals
  verkiezingen. De door u wel eens aangekaarte discipline waarborgt derhalve die “buy-the-dip”
  aanpak voor de lange termijn. Thks.
  MVG., Bert

Geef een antwoord