S&P500: We Kunnen Nog Steeds

Hogere koersen moeten gezien worden als voorbode voor lagere koersen. Zo luidde de strekking van de column van gisteren. Nog steeds luidt de visie hetzelfde, ondanks dat de S&P500 wel tegen de verwachting in boven 2163 is uitgestegen.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De S&P500 startte gisteren conform plan. De aangehaalde 2163 bleek in de eerste minuten inderdaad een treetje te hoog waarna de graadmeter langzaam doch gestaag aan een daling begon. In deze ontwikkeling kwam klokslag 20.00 uur echter verandering. Niet alleen werd de daling een stijging, maar ook werd de horde 2163 doorbroken. Omdat de RSI in deze beweging de koersontwikkeling van de graadmeter niet kon ondersteunen, blijft de verwachting dat in de komende dagen toch eerder rekening moet worden gehouden met wat zwakte, dan dat gisteren het startschot is gegeven voor een verdere koersexplosie. Een blik op de dag-grafiek leert daarnaast dat de S&P500 gisteren is opgelopen tot nagenoeg de dalende lijn over de meest recente toppen. Deze lijn kan ook voor wat weerstand zorgen.

De conclusie blijft daarom onveranderd. Volledigheidshalve wordt de afgegeven conclusie nogmaals vermeld: De komende dagen luidt de visie dus dat zwakte mag worden verwacht. Deze druk moet de S&P500 uiteindelijk bij 2135 brengen. Wordt Vervolgd!

Nu heb ik uiteraard de reacties onder de column van gisteren gelezen. Dank. Toch moet ik u melden dat dit de laatste column over de S&P500 is voor deze week. Morgen sta ik namelijk de gehele dag op de Dag van de Actieve Belegger. Uiteraard sta ik u graag te woord op deze fair. U kunt op kosten van TradeIdee langskomen. In de DailyDosis AEX treft u de link aan waarmee u uw gratis toegangsbewijs kunt aanvragen.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: We Kunnen Nog Steeds”

 1. jan says:

  Ik zie nog een redelijke kans dat we even de 2169,5 zone aantikken.
  Vanwege een bodemcandle op dat niveau die nooit is ‘uitgenomen’

 2. jan says:

  oeps 2169,5 = ES
  Komt overeen met 2176,xx SP500

 3. Pieter says:

  Alles wat goed is komt hard en snel…… tegenwoordig worden de columns van Nikken ook vertaald zeker… 🙂

 4. Geert-Jan Nikken says:

  :-))
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord