S&P500: Wat gaan wij doen Vandaag?

Gisteren is in de DD gewaarschuwd dat in de verwachte stijging van de S&P500 de oude doorbroken lijn onder de bodems van 2019 als magneet maar ook als obstakel kon gaan dienen. De daggrafiek leert dat de index inderdaad perfect op de lijn is gesloten. Dus ja: Wat nu?

Bij het stellen van de vraag uit de titel wordt in de Tempel op Zuid altijd geantwoord met: Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag! De centrale vraag voor de S&P500 geldt momenteel echter of er na de winst van gisteren nog meer winst in zit. Het vraagstuk luidt of de stijging van dinsdag niet moet worden weggezet als de klassieke terugtest op een doorbroken lijn. Zoals in de inleiding aangegeven betreft het de lijn onder de bodems van 2019 zoals deze staat ingetekend in de daggrafiek.

Om antwoord te geven op de vraag kan opgemerkt worden dat de volgende horde bepaald kan worden tussen 2895 en 2898. Het eerste niveaus is de eerste reactielijn van de voorafgaande stijging. Het tweede niveau is de onderkant van het ingetekende hiaat. Zie ook DD van dinsdag. De verwachting luidt dat de RSI vandaag niet tot boven OB zal klimmen. Tot slot start de MA50 vandaag redelijk in het midden van de aangehaalde zone.

De optelsom luidt dat de stijging van gisteren een terugtest is geweest. Ook al mocht de S&P500 nog een keer onverwachts tot 2895-2898 reiken. Vandaag gaat in de kleinste grafiek de aandacht natuurlijk met name uit naar de indicator. Want als zij inderdaad niet tot OB reikt dan heeft zij alle kans om een NR te gaan zetten. Eerste richtpunt nu op 2845.

Wordt Vervolgd!

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 7 augustus 2019 30 MinutenGrafiek

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 7 augustus 2019 DagGrafiek

Laat een reactie achter