S&P500: Warm Hé!

Na de euforie van eind vorige week, staat de start van de nieuwe handelsweek in het teken van afkoelen. Wordt dit een zoektocht naar de volgende hogere bodem in het kleine plaatje of is vorig week juist de volgende lagere top gezet in het grotere plaatje?

SP-IntraDagGrafiek

De eerste DD van de week start in de dag- en weekgrafiek. In beide grafieken loopt een dalende trendlijn welke is getrokken over de achtereenvolgende lagere toppen sinds de S&P500 in het laatste kwartaal van 2018 knakte. De eerste constatering luidt dat de euforie van vorige week deze trendlijnen nog niet heeft doorbroken of onder druk heeft weten te zetten. Het patroon van lagere toppen en lagere bodems in zowel dag- als weekgrafiek is onveranderd intact.

Anders is dit beeld uiteraard in de kleinste grafiek. Door de afgelopen vrijdag ontstane negatieve divergentie tussen RSI en index in dit lagere tijdsframe, is een lagere start van de week echter wel een natuurlijke eerste stap. In de kleinste grafiek lopen een aantal oplopende trendlijnen mee. Deze kunnen nu gaan trekken.

De eerste ligt op een niveau welke ook al in de DD van vrijdag werd genoemd, te weten 2654. Nu dit niveau vrijdag is overwonnen, moet opgelet worden of dezelfde zone nu niet als steun kan dienen. De verwachting luidt van niet. Dit betekent dat de S&P500 zich kan gaan richten op de bovenkant van het oorspronkelijke trendkanaal. Deze voormalige weerstandlijn noteert nu rond 2625. Niet geheel toevallig noteert ook de MA50 uit de dag-grafiek rond dit niveau.

Met een verwijzing naar de titel van vandaag kan opgemerkt worden dat een terugval tot aan respectievelijk 2654 en 2625 vanuit de kleinste grafiek slechts bestempeld kan worden als afkoelen. Zie inleiding. De oplettende lezer heeft natuurlijk opgemerkt dat de NR uit de dag-grafiek is verdwenen. Let wel, dezelfde dag-grafiek toont bouwstenen voor een volgende NR. Niet voor niets is de eerste DD van deze week gestart met een blik op dag- en weekgrafiek.

De komende dagen zal de verdere ontwikkeling in deze grafieken centraal staan. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter