S&P500: Wankelen en Kraken

De rode draad door de achterliggende DD’s luidde of de S&P500 niet gewoon bezig is met het zetten van een eerste lagere top in de kleinste grafiek. In de dag- en weekgrafiek staan immers ook nog steeds lagere toppen.

SP-IntraDagGrafiek

De kracht ebde gisteren al vrij snel na opening weg. Heel voorzichtig begint met deze ontwikkeling het patroon van achtereenvolgende hogere toppen en hogere bodems in de kleinste grafiek te wankelen en te kraken.

Naast een duidelijk lagere top is vooralsnog nog geen sprake van ook een duidelijk lagere bodem. Idealiter volgt deze snel. Een richtpunt voor waar deze zou kunnen komen, kan gezet worden rond 2605. De huidige impasse komt ook tot uiting in de RSI.

De indicator laat na de euforie van afgelopen vrijdag, waarin een duidelijke OB notering werd gezet, vervolgens geen OS of OB noteringen meer zien. Een duidelijk teken dat de markt zoekende is.

Om terug te grijpen naar de centrale vraag zoals deze in de DD van woensdag en donderdag werd gesteld, lijkt het antwoord dus over te hellen naar een lagere top en niet naar een hogere bodem. Dit beeld past overigens in het plaatje van de dag- en weekgrafiek. In deze grafieken is het immers nog steeds de dalende trendlijn over de beweging sinds het laatste kwartaal van 2018 welke de overhand heeft. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

8 reacties op “S&P500: Wankelen en Kraken”

 1. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. Vormt de 50-day MA op S&P 2628,77 nog steun (?).
  PS.: F-Gio vertrekt (?)
  MVG.,
  Bert

 2. Buurman says:

  Ik ben begonnen met een dalende trendlijn in de 30 min. Dit obv de top op de 18de. De lijn zit momenteel op 2638. Mijn verwachting is dat de index zijn hoofd stoot en uiteindelijk de zoektocht naar 2605 maakt.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Ik denk een wijs besluit…hij loopt met opgeheven hoofd…als meest succesvolle trainer uit de geschiedenis…via de voordeur naar buiten…zoals we hier in Rotterdam zeggen…laat de rest maar lullen…in dat opzicht verschilt voetbal…niet veel van handelen…wordt immers ook veel geluld… 🙂
  GRS Geert-Jan

 4. wh.giesen says:

  GJ, hij heeft met dat beperkte stelletje een wereldprestatie geleverd, dus voor hem het beste moment om zijn vertrek wereldkundig te maken.

  mvg

 5. Buurman says:

  Mijn dalende trendlijn in de 30 min is inmiddels doorbroken.

 6. wh.giesen says:

  Buurman kijk eens naar de RSI, naar de top van gisteren en zet daar eens een horizontale lijn boven en kijk waar die RSI nu staat en ik zie al een knikje verschijnen. Idealiter is dit vandaag weer een lagere top, waar logischerwijs ook een lagere bodem bijhoort het liefst OS vanavond.

  mvg

 7. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Inderdaad. Maar wij als F-ers/ Rotterdammers poetsen daarna zoals Ernst Happel
  immer eiste : “kein geloel” …
  MVG., 🙂
  Bert

 8. wh.giesen says:

  20MA biedt nog steun “voorlopig” op de 30min, is al onder de 50MA inmiddels. Denk dat een breuk wel eens voor een versnelling down zou kunnen zijn.

  mvg

Laat een reactie achter