S&P500: Wankelen en Kraken (deel 4)

Wat wordt het nou? Nog speelt de eerder opgeworpen vraag over hogere bodem of lagere top een centrale rol in het koersverloop van de S&P500. De markt heeft maar moeite om een keuze te maken.

SP-IntraDagGrafiek

De oplettende lezer ziet dat de inleiding van vandaag een exacte kopie is van de inleiding van gisteren. Ook de titel is al een paar dagen hetzelfde. De DD sluit daarmee aan bij de daadwerkelijke ontwikkeling van de S&P500.

Bij deel 1 van de titel Wankelen en Kraken noteerde de S&P500 2639. Gisteren sloot zij af op 2644. Dus wederom kan de opmerking gemaakt worden: Veel beweging, Weinig richting.

In de kleinste grafiek staan na gisteren twee rode cirkels ingetekend. Het gisteren aangehaalde island-reversal is zichtbaar in de dag-grafiek. Aan het einde van een stijging fungeert dit koerspatroon veelal als waarschuwingsteken. Tegelijkertijd kan uiteraard opgemerkt worden dat de koersbar van gisteren een doji-formatie vormt in de dag-grafiek. Zoals bekend ontstaan deze koersbars veelal op interessante plekken in de grafiek. Deze doji is  bullish. Twee koerspatronen spreken elkaar momenteel dus tegen hetgeen de DD weer terugbrengt naar het gegeven dat de S&P500 nog geen keuze heeft gemaakt.

SP-DagGrafiek

Lukt het de index vandaag om het gisteren neergezette hiaat (gedeeltelijk) open te houden dan mag dat als volgende aanwijzing gezien worden dat de stijging van 2019 aan het afronden is. In de dag- en weekgrafiek zijn de respectievelijke dalende trendlijnen immers nog steeds niet doorbroken. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

Eén reactie op “S&P500: Wankelen en Kraken (deel 4)”

  1. WP says:

    https://www.tradingview.com/x/7LsJIXRc/
    inderdaad twijfel alom aan de overkant

Laat een reactie achter