S&P500: WaarSchuwing

Tegen het slaan van de slotgong was de S&P500 gisteren nagenoeg terug bij af. Het eindresultaat is een waarschuwende koersbar in de daggrafiek.

In onderstaande korte grafiek is echter onveranderd sprake van een stijgende beweging. De oude top op 3348 kan voor nu meegegeven worden als eerste steunpunt. Zie ook dat het terugzetten van de koers gedurende de sessie de S&P500 netjes op de MA-wolk heeft gebracht. Zoals bekend fungeert deze ook vaak als steun. Met koersen boven de combinatie horizontale lijn en MA-wolk blijft de ondertoon van de DD toch gematigd positief. Ondanks de koersbar in de daggrafiek. Zie hieronder.

De eerste tekenen van verzwakking en het mogelijk inzetten van een stevige aanval op de eerste steun wordt verkregen als de RSI vandaag niet tot boven OB klimt. Gegeven de waarschuwing in de daggrafiek dient de aandacht in de eerste uren dus uit te gaan naar de ontwikkeling van deze indicator.

Wat als 3348 breekt? Dan mag de blik weer op de bekende 3333.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 12 februari 2020 30 MinutenGrafiek

Vanaf vandaag staat in de daggrafiek een parallellijn getrokken van de oorspronkelijke steunlijn uit 2019. Wat opvalt is dat de S&P500 gisteren weer is aangekomen op deze lijn. Tegen deze lijn is gisteren een shooting star gezet. Zoals gezegd, een waarschuwende koersbar. Daarnaast blijft de RSI nog duidelijk achter.

Daar grotere bewegingen echter starten in de kleinste grafiek zal de S&P500 toch eerst door de eerste steun moeten duiken alvorens rekening mag worden gehouden met de start van een correctieve beweging. Tot die tijd geldt dat de trend in onderstaande grafiek duidelijk stijgend is.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 12 februari 2020 DagGrafiek

Geef een reactie