S&P500: VuurDoop

De missie van gisteren is geslaagd. Het was inderdaad vrij redelijk de lijn op 3002 waarbij de verkoopdruk in de S&P500 dinsdag is opgevangen. De ondertoon van de DD blijft dus positief. De echte vuurdoop lijkt echter vandaag te komen.

Zolang de S&P500 niet door de zone 3004 – 3000 slaat, blijft de gedachte aan hogere koersen springlevend. Eerder in de week is al een PR afgegeven op 3030. Daar de RSI gisteren netjes boven de OS lijn wist te blijven is deze set-up nog geldig. Daarnaast loopt vanuit de daggrafiek een extensierichtpunt mee op 3105. Nog steeds ziet de DD geen aanleiding om van dit ijkpunt af te stappen.

De verwachting voor vandaag luidt dat de eerste uren van de handel in het teken van afwachten staan. Het liefst stijgt de index wel op korte termijn boven 3020. Gebeurt dit niet en zakt de S&P500 weer terug naar 3002 dan kan de lijn op dit niveau ook gezien worden als neklijn. Voor de volledigheid daarom een herhaling uit de DD van dinsdag dat onder 3004 -300 nog een vangnet ligt tussen 2994 – 2990.

In potentie kan de sessie van vandaag volatiel worden. Maar zoals gezegd, de ondertoon is vooralsnog optimistisch. Laat die  VuurDoop maar komen.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 31 juli 2019 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek loopt de MA20 netjes onder de huidige koersontwikkeling mee. Als een soort van dynamische steun. Deze lijn kan vandaag ook richting de 3000-zone klimmen zodat ook vanuit de daggrafiek in de hiervoor aangehaalde eerste zone steun mag worden verwacht.

Wel even een opmerking over de RSI. Deze noteert nog netjes in een Bull Market Range maar is recent niet OB geworden. Een duidelijke waarschuwing. Ook kan gesteld worden dat een lichte vorm van negatieve divergentie zichtbaar wordt. Ook een waarschuwing. Ook voor de daggrafiek kan dus gesteld worden dat vandaag een interessante en belangrijke sessie wordt.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 31 juli 2019 DagGrafiek

Zoals al enkele dagen/weken opgemerkt lijkt het of het grotere plan vanuit de weekgrafiek regeert. Daar zijn de MA-lijnen namelijk positief gestemd. De verwachte hogere koersen zijn dus een logisch gevolg van de technische stand van zaken in deze grafiek.

Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 31 juli 2019 WeekGrafiek

19 reacties op “S&P500: VuurDoop”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Steunzone 3004 – 3000 doet weer netjes haar werk.
  GRS Geert-Jan

 2. wh.giesen says:

  Idd, ik verwacht gezien de reactie op dit moment pas morgen een echte stijging. De rente gaat indien nodig weer verder omlaag en indien het niet nodig is gaat het economisch goed zo lijkt het dat TINA regeert. We(uiteraard u voorop) letten op de metertjes en reageren vandaar uit.

  mvg

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen
  EUR/USD ook goed op weg…eerste koersdoel 1.1080 bijna gehaald….op naar 1.1000
  GRS Geert-Jan

 4. Peter says:

  The Federal Reserve cut interest rates by 25 basis points in its policy-setting meeting on July 31, marking the first time the central bank has reduced the benchmark interest rate since it battled the financial crisis in 2008. The Fed also decided to pre-emptively end its process of shrinking its balance sheet, a process known as quantitative tightening, two months ahead of schedule.

  The cut comes as the Fed continues to worry about a possible slowdown in the U.S. economy. The Federal Open Market Committee statement released Wednesday recycled language from its June meeting describing business fixed investment as “soft” and said inflationary pressures “remain low.”

  On the labor market, the Fed said job gains are still “solid.” The June jobs report received since the last Fed meeting showed an estimate-beating 224,000 new jobs with unemployment moving up only slightly to 3.7%. The Fed also said the consumer remains a bright spot, with household spending still growing relative to earlier this year.

  The Fed reiterated that it will “act as appropriate to sustain the expansion,” adding new language in saying that this priority will be in focus as “the committee contemplates the future path of the target range for the federal funds rate.”

  1. Peter says:

   2988 op dit moment; bodemen ??

   1. Peter says:

    2969 op dit moment ‘and still going down’

 5. derfla says:

  oversold op de 30 min voor de S&P500 nu

 6. Roelof says:

  De 2950-2960 moet houden. Indien dat gaat dan is er sprake van een valse uitbraak en dondert het gewoon naar 2900

  1. derfla says:

   indien de 2950-2960 gaat dan is er spraken van een valse uitbraak…? die snap ik niet dat is toch een echte doorbraak?

   1. Roelof says:

    In de periode eind 2018 tot halverwege dit jaar had je daar steeds een top, Alfred

  2. Roelof says:

   Eigenlijk hebben we nu een terugtest gezien van dat uitbraakniveau.

 7. miked says:

  ha ha een ouderwetse buy the rumor sell the news…

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Dat het volatiel zou worden…had ik wel gedacht…maar deze zag ik ook niet aankomen.
  GRS Geert-Jan

  1. WP says:

   hmm zag het al een beetje aankomen in mijn grafieken van aex.vandaag en gisteren. Maar ja niet op gehandeld he 😉

 9. Roelof says:

  Ik ook niet. Maar is wel wat ik vandaag op het AEX forum bedoelde met die opmerking over die omgekeerde H&S in de AEX. Teveel partijen zien het en dan gaat het vaak de andere kant op.

 10. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Roelof,
  We hebben een jaar gebouwd aan dat ding…die is echt niet met een of twee slotstanden onder de neklijn weer ongeldig hoor…daarnaast moet ik nog maar zien waar we morgenavond sluiten….of dat wel onder de neklijn is…
  GRS Geert-Jan

  1. Roelof says:

   Nee, dat snap ik ook wel hoor. Ik doe dit ook al wat langer. En weet ook wel dat 565-573 nu dé steunzone is voor dat ding.

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Nou sorry hoor…dat was zeker niet de insteek van mijn post…
  GRS Geert-Jan

  1. Roelof says:

   Is al goed hoor.
   GRS Roelof

Laat een reactie achter