S&P500: Vuist op Vuist

Focus op Steun. Aldus de DD van dinsdag. De laagste koers lag gisteren vrij dicht bij de ingetekende horizontale lijn op 2955. Na de test van steun kan de S&P500 vandaag de ATH weer wat scherper zetten.

De ondertoon van de S&P500 blijft nog positief. Zolang de afgegeven eerste steunen niet worden gekraakt, volgt de DD de weg van de index. Het is bekend dat in de huidige fase het lastig is om weerstand te definiëren.

Vanuit de daggafiek is een aantal dagen terug een extensie-niveau berekend op 3105. De verwachte aanscherping van de ATH mag met dit ijkpunt in het achterhoofd dus gezien worden als de volgende stap binnen het neergelegde scenario.

De MA20, welke uiteraard een dynamisch karakter heeft, kan als eerste steunpunt en opdrijvend juk worden aangemerkt. Daaronder wederom een horizontaal vangnet op 2958. De slotzin van gisteren wordt daarom herhaald met de aanpassing dat 2938 wordt vervangen door 2955. Idealiter noteert de RSI vrij snel weer boven OB. Dit laatste is nodig om ook in de komende sessies positief te blijven. Let hier dus op, het uitblijven van OB vormt een eerste waarschuwing.

Houd rekening met het feit dat Amerika aan de vooravond staat van een lang weekend. Morgen immers Fourth of July. Ervaring leert dat beleggers dan ook de vrijdag vrijaf nemen. Met deze gedachte in het achterhoofd lijkt een scenario van een voortvarende start waarin een nieuwe ATH gezet wordt gevolgd door wat afkoeling tijdens de sessie waarin wordt gezocht naar de benoemde steunlijnen, geen onmogelijk scenario.

Wordt Vervolgd.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 3 juli 2019 30 MinutenGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Vuist op Vuist”

  1. WP says:

    ES 3000 zo mooi onafhankelijkheidscadeau gefeliciteerd!!!

Laat een reactie achter