S&P500: Volledig

Voor de volledigheid van de DD daarom de opmerking dat de tweede reactielijn van de voorafgaande stijging vanaf 12 juni rond 2919 noteert. Aldus de DD van gisteren. Een blik op de slotstand van dinsdag leert dat deze toevoeging geen overbodige luxe bleek te zijn.

De zoektocht naar een volgende PR is mislukt. In onderstaande grafiek staat aangegeven dat met de laagste koersen van dinsdag de RSI onder de OS lijn is gedoken. Vraag is nu of vanaf nu dan niet naar een NR gezocht moet gaan worden. Het antwoord op deze vraag luidt positief.

Of deze set-up gaat komen wordt echter wel door de DD betwijfeld. De twijfel komt voort uit de gisteren reeds benoemde 2919 zone. Zoals afgedrukt is de S&P500 gisteren aangekomen op de tweede, oftewel 50 procent, reactielijn van de voorafgaande stijging. Reden om de recente verzwakking toch nog even te betitelen als reactief.

Het eerste ijkpunt is uiteraard de 2930 van gisteren. Even opletten of deze nu niet als weerstand gaat fungeren. De verwachting luidt van niet. Het terug overwinnen van 2930 geeft aanleiding om op zoek te gaan naar 2948.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 26 juni 2019 30 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek zit ook na gisteren uiteraard nog steeds een klein addertje onder het gras. Deze zit verstopt in het verloop van de RSI. De ingetekende cirkel duidt het gegeven dat de indicator nog niet tot boven OB is geklommen. Zoals bekend is dit altijd een waarschuwingssignaal.

De S&P500 krijgt nog even het voordeel van de twijfel op basis van de reactielijn uit de kleinste grafiek. Maar de waarschuwing staat! Pas boven 2960 lijkt het gevaar van het uitblijven van de RSI iets af te nemen.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 26 juni 2019 DagGrafiek

Het lijkt of het grotere plan vanuit de weekgrafiek regeert. Daar zijn de VG’s namelijk positief gestemd. Als dat zo is heeft de korte en middellange termijn handel dus niets meer te vertellen. Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 26 juni 2019 WeekGrafiek

Lees ook DailyDosis AEX en DailyDosis EUR/USD. 

 

Laat een reactie achter