S&P500: Volgende Halte

Gisteren bleek de zone 2797 te sterk voor de S&P500. Vandaag kan zij echter doorstoten naar de volgende halte. Vliegt de index in de komende sessies door 2817?

Na lang aarzelen rondom 2797 zakte de S&P500 tegen het slaan van de slotgong iets terug. De eerste gemiddelde lijn in onderstaande grafiek wist de verkoopdruk te absorberen. Zie hier wederom een voorbeeld van de stelling dat de MA-lijn vaak dienst doen als keer- of kantelpunt.

Met het opdrijvende juk onder de actuele koers mag aangenomen worden dat de S&P500 vandaag meer druk op 2797 weet uit te oefenen. Zoals gisteren ook opgemerkt mag na een breuk van dit obstakel de aandacht weer uitgaan naar 2817.

Let wel even op de ontwikkeling bij 2809. Rond dit niveau mag een eerste voorzichtige aarzeling worden verwacht. Zolang de S&P500 zich staande weet te houden boven de MA20 blijft de zoektocht naar de volgende top dus gaande.

SP-IntraDagGrafiek

Uit de dag-grafiek wordt het belang van 2817 ook duidelijk zichtbaar. Zoals bekend is dit niveau gebaseerd op de oude toppen uit het laatste kwartaal van vorig jaar. Weet de S&P500 deze barrière in de komende sessies ditmaal wel te doorbreken dan verbetert het plaatje in de dag-grafiek. Vooralsnog is van een doorbraak echter nog geen sprake. Daarbij komt dat de RSI op korte termijn naar alle waarschijnlijkheid niet OB zal worden.

SP-DagGrafiek

De laatste twee week-bars zijn interessant. Twee weken geleden is een doji gevormd. Vorige week is deze koersbar bevestigd door een verder wegglijdende S&P500.  Een reden om op dit moment niet al te enthousiast te zijn op de S&P500. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

13 reacties op “S&P500: Volgende Halte”

 1. Jos says:

  Vink 2817, nou daar is ie dan niet verwacht toch gekomen het verhaal van de S&P.

  1. maurice says:

   Ligt er maar net aan wie die niet verwacht had !

 2. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  Als ik zo vrij mag zijn…ondergetekende.
  M’n “buy-the-dips” floreren weer zoals de afgelopen ruim 2 maanden.
  MVG.,
  Bert☺

 3. maurice says:

  Beste Bert,
  U bent óók goed bezig !
  Ben het ook met u eens, dat het forum hier veel te negatief is.
  mvg
  Maurice

 4. WP says:

  Maurice wat zit je dwars, je volgt toch altijd je eigen in zichten en neemt GJ zijn visie daarin mee. Maar eigen visie eerst.

  1. maurice says:

   Klopt helemaal WP ! Wat mij dwars zit, is de sfeer op dit forum en dat vind ik jammer en eerlijk is eerlijk, soms moet ik dat even van mij af schrijven.

 5. miked says:

  2817 moet er ook aan geloven…

 6. Jos says:

  Boeing gaat weer door het putje.

 7. Jan B says:

  Er zijn een aantal mensen op dit forum die het alleen maar hebben over short gaan, alles negatief bekijken en uitleggen, elke keer maar weer een recessie voorspellen.
  Ik zie het anders, we zitten in een groeivertraging die helemaal niet uit hoeft te monden in een recessie, de beurs heeft deze groeivertraging eind vorig jaar ingecalculeerd en de opleving van dit jaar kan heel goed betekenen dat de economische groei in de tweede helft van dit jaar weer aantrekt.
  Een goed handelsakkoord tussen China en de VS kan daarvoor een stimulans zijn.
  We zijn 70 punten gestegen sinds eind december, het zakken van de beurs in de laatste paar weken stelde niets voor en nu zitten we nog maar een paar punten van de top af, sorry hoor, maar ik kan daar niets negatiefs in zien.

  1. Jos says:

   Ieder ze mening Jan als jij denkt dat het een groei vertraging wordt……….prima toch. Maar dat zakken van 576 naar 472 stelde ook niets voor in jou optiek 🙂 als ik je zo hoor.

   1. Jan B says:

    Hallo Jos,

    Het zakken van 576 naar 472 is natuurlijk fors, wat ik schreef is het zakken van plusminus 540 naar 530 van vorige week, dat stelde toch niet veel voor, we staan nu alweer op de 540.

  2. Henk says:

   Ha die Jan,
   Mijn visie heb je goed weergegeven.:-)
   Al sluit ik het vormen van een mooie rechter schouder niet uit….Maar zelf De Nik is bearish…althans voor de korte termijn. Maar is Tina niet gewoon weer terug?
   GRS
   Henk

 8. floriaantje says:

  Beste Jan B.,
  Een prima realistische constatering in tegenstelling tot anderen met hun anticiperende
  “short-wens als vader van die gedachte”.
  Prettige avond verder.
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter