S&P500: Volgen

De S&P500 heeft geen behoefte aan rust. Ook vrijdag wist de graadmeter de ATH alweer wat hoger te zetten. Een trend is een trend! Het langere eerste koersdoel blijft staan op 2575.

SP-IntraDagGrafiek

De eerste vangnetten, of sleepkabels zoals sommigen onder ons verwoorden, kunnen worden aangetrokken. In de kleinste grafiek staat een horizontale lijn rond 2508 ingetekend. In de achterliggende dagen had de S&P500 wat moeite met deze zone. Nu zij in de tweede helft van vorige week dit obstakel heeft overwonnen kan dezelfde zone nu aangemerkt worden als eerste steunpilaar op basis van de theorie dat weerstand en steun van rol wisselen na een doorbraak. In het achterhoofd speelt wel nog steeds de gedachte dat na de recente euforie de eerste steunpilaar op korte termijn wordt opgezocht.

Onder 2508 ligt 2503 als volgend vangkussen voor de index. De DailyDosis grijpt weer terug op de bewezen en befaamde insteek van “geeft de markt wat ruimte om haar werk te doen”. Met de graadmeter boven de hierboven aangehaalde niveaus blijft de onderliggende toon positief. Volg de trend! Wordt Vervolgd!

Sp-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter