S&P500: Vink

Vorige week is het eerst volgende ijkpunt voor de S&P500 bepaald op 2503. Vandaag is het zover.  Zie hier de titel van vandaag. Tevens is vorige week meerdere malen opgemerkt dat een ijkpunt iets anders is dan een weerstand. Ook deze week geldt  daarom: Volg de Trend!

SP-IntraDagGrafiek

In de kleinste grafiek staat vandaag een nieuwe hogere horizontale lijn ingetekend. Deze staat getrokken op 2492. Vorige week is meerdere keren de opmerking gevallen dat de S&P500 wat ruimte nodig heeft om haar werk te doen. In de DD is gekozen voor de insteek om de eerste steunpilaar steeds wat strakker te trekken om daarbij de blik positief te houden zolang de graadmeter boven het eerste vangkussen noteert. Vandaag gaat de eerste zone dus omhoog naar 2492-2488.

Op basis van een eerdere projectie volgt boven 2503 het niveau 2537. Na vandaag wordt dit getal dus het eerste niveau op ons verlanglijstje. Zoals echter al meerdere keren in de DD opgemerkt zal de verdere ontwikkeling niet in een recht streep gaan. Vandaar het aantrekken van de steunzone. Want een start van een natuurlijke correctie willen we wel zo snel mogelijk constateren. Een stijgende trend kent namelijk hogere toppen en hogere dalen. Nu de S&P500 bezig is met het zetten van een hogere top lijkt de verwachting dat later in de week een start wordt gemaakt voor een zoektocht naar een volgende hogere bodem geen irreële gedachte. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter