S&P500: VervolgStap

Alert Alert. De problemen bij de data-leverancier zijn nog niet verholpen. Daarom ook vandaag een DD op basis van de futures in plaats van op de cash-markt van de S&P500.

In de DD van gisteren werd de verwachting uitgesproken dat de opmars waarschijnlijk niet verder zou reiken dan 3020.00 en dat het dus nog te vroeg was om al in te spelen op een volledige beweging naar het ijkpunt van de ingetekende  PR op 3045.00.

Inderdaad liep de beweging gisteren stuk op de aangehaalde zone. Tot zover het slechte nieuws. Een blik op onderstaande grafiek leert dat de flirt met de zone 3020 vandaag vormen begint aan te nemen. De druk op de eerste weerstand groeit. Naast de reeds bekende horizontale lijn op 2990 is daarom vanaf vandaag ook een horizontale lijn ingetekend op 3001.50. Daarnaast staat een diagonale oplopende lijn getrokken onder de bodems vanaf 10 september. Onder de huidige koersvorming liggen dus nog wel wat steun- en springplanken.

Schiet de S&P500 future vandaag wel als een raket doors? Opnieuw uit de DD twijfels. Nog steeds luidt de verwachting namelijk dat de RSI moeite zal hebben om boven OB te klimmen. Dat neemt niet weg dat de ondertoon van de DD licht positief is. Dat blijft zij  zolang de S&P500 future in staat is om boven de diagonale lijn te blijven.

Vandaar dat vandaag is gekozen voor de titel “VervolgStap”. De gedachte blijft dat de S&P500 future in de komende sessies naar hogere niveaus kan doorklimmen. Vraag is alleen of vandaag al 3045.00 wordt opgezocht.

De DD beantwoord deze vraag met een nee. Wordt Vervolgd!

S&P500 30 MinutenGrafiek (=Future)

Technische Analyse S&P500 13 september 2019 30 MinutenGrafiek

Lees ook DailyDosis AEX en DailyDosis EUR/USD.

 

3 reacties op “S&P500: VervolgStap”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Eerste test van de diagonale lijn…succesvol verlopen…ik herhaal echter…dat ik rondom 3020 wel wat aarzeling verwacht…ik zie het niet als een raket stijgen vandaag…
  GRS Geert-Jan

 2. Floridaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Soms is geduld een schone zaak. Wellicht woensdag-avond as : FED & Powell wordt
  de S&P500 “gelanceerd” naar nieuwe ATH’s.
  Prettig Weekend.
  MVG.,
  Bert

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Daarin heeft u uiteraard gelijk…maar dan kan ik deze rubriek…beter..de DailyWeekly..noemen… 🙂
  GRS Geert-Jan

  …S&P500 balanceert nog steeds op diagonale lijn…maar dat is het dan ook wel…

Laat een reactie achter