S&P500: VeerKracht

Ook afgelopen vrijdag wist de S&P500 tegen het slaan van de slotgong weer een groot gedeelte van de zwakte gedurende de dag weg te poetsen. In de dag-grafiek staan nu twee achtereenvolgende nagenoeg perfecte doji-formaties.

SP-IntraDagGrafiek

Sta mij toe een citaat uit de DailyDosis van vrijdag aan te halen: “Een nieuwe zwakke start lijkt dus aannemelijk. De verwachting luidt echter wel dat het ditmaal wat minder heftig neerwaarts zal gaan. Dat impliceert dus heel concreet een bodem boven 2566. Als de S&P500 dan in het vervolg van de sessie wederom veerkracht toont dan lijkt het ergste van het koerspatroon reeds achter ons te liggen. Het vergezicht ligt op 2660.”

Een blik op de kleinste grafiek leert, dat ondanks het in de inleiding aangehaalde herstel gedurende de sessie van vrijdag, de S&P500 nog steeds onder de voormalige steunlijn van het patroon noteert. Voor de volledigheid de opmerking dat deze inmiddels is opgelopen naar 2593. Net als vrijdag kan dus ook vandaag weer worden gesteld dat een nieuwe zwakke start zeer aannemelijk is.

Het laagste punt van vrijdag zal naar alle waarschijnlijkheid snel worden opgezocht en een aanscherping van dit punt lijkt geen onredelijke veronderstelling. Het eerste punt van aandacht gaat uit naar 2574. Zie in deze ook de chat onder de DailyDosis AEX van vrijdag. Mocht de zwaartekracht toch tot onder 2574 reiken dan kan opgemerkt worden dat de verwachting  luidt dat boven 2566 vaste grond wordt gevonden. De RSI zal naar alle waarschijnlijkheid ook vandaag in de kleinste grafiek niet tot onder de OS-lijn dalen.

Als nu voor de derde handelssessie op rij blijkt dat de graadmeter gaat klimmen richting het slot dan zijn de slotwoorden van vrijdag ook van toepassing. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: VeerKracht”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Herinner mij nog dat u onlangs stelde dat er sprake is van een rising wedge met een steunlijn van
  dit patroon rond 2578. Vormt deze nu een weerstand (?)
  Alvast Bedankt .
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  We zijn al een aantal dagen uit dat patroon…het is deze oude steunlijn waarnaar ik in de achterliggende dagen steeds verwijs…deze loopt nu rond 2592…
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Merci 🙂
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter