S&P500: UPG 2862 – MA50

In de laatste DD is een lijn getrokken onder het verloop sinds 22 april. In de tussenliggende sessies is deze lijn neerwaarts doorbroken en vrij nauwkeurig terug getest. Na de U en de P volgt dan volgens de theorie de G.

De DD van vandaag start met een opmerking over de week-grafiek. De laatste koersbar in deze grafiek staat bekend als een dragonfly doji. Aan het einde van een stijging duidt deze koersbar op een mogelijkheid van een aanstaande omkeer van de trend. De bevestiging van deze bar dient in de daaropvolgende sessies te volgen. Concreet betekent dat voor bevestiging de S&P500 in de komende sessies onder 2900 moet duiken. Een opgave die zeker haalbaar is.

Dit gezegd hebbende, terug naar de kleinste grafiek. De opwaartse trendlijn onder de beweging van 22 april staat onveranderd ingetekend. In een oogopslag wordt duidelijk dat deze lijn in het herstel van vrijdag de euforie heeft afgeremd. Oude steun, nieuwe weerstand. Zie dat de RSI bij de breuk van de lijn wel OS is geworden en in het herstel terug naar de lijn onder OB is gebleven. In de RSI is in dit proces een NR ontstaan. Het ijkpunt van deze set-up komt uit op 2900. Zie hier de onderbouwing van de hiervoor geplaatste opmerking dat het opnieuw aantikken van 2900 en het scherper zetten van dit niveau zeker een haalbare kaart is voor de S&P500.

Interessant wordt de vraag of de RSI in deze stap opnieuw tot onder OS duikt. De verwachting luidt van wel.  Tot hoe ver kan de S&P500 in eerste instantie terug als zij inderdaad onder 2900 zakt? Door naar de dag-grafiek.

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat onveranderd de horizontale lijn getrokken op 2862. Deze lijn vormt voor de komende sessies de eerste target van de vandaag ingestarte Go. Zie dat het aanhalen van dit niveau impliceert dat de S&P500 in de dag-grafiek door haar MA20 gaat zakken. De MA50 vormt dan veelal een vervolg-ijkpunt.

Zoals afgedrukt start deze de week rond 2852, maar is uiteraard dynamisch van aard. Reden om een eerste doelzone voor de week te definiëren tussen 2862 – MA50.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek staat, zoals hierboven reeds besproken, een dragonfly doji. Een duidelijk waarschuwingssignaal. Hierboven is reeds besproken aan welke voorwaarden voldaan moet worden om deze te activeren.

Later in de week dus de uitwerking of aan deze voorwaarden wordt voldaan. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

8 reacties op “S&P500: UPG 2862 – MA50”

 1. miked says:

  niet os trouwens….

 2. floriaantje says:

  Daarom, beste Miked, bijna perfecte “buy-the-dip” instappen op Nasdaq & S&P.
  MVG.,
  Bert

  1. maurice says:

   Goede middag beste Bert,
   Helemaal met u eens !
   mvg
   Maurice

 3. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  Ca va (?).
  Dikke ‘chance’ afgelopen vrijdagmiddag toen de negatieve geruchten – Noord Korea/Iran/handelstarieven
  VS/China – begonnen, volledig cash gegaan voor het weekend. Vandaar nu prima instap ijkpunten.
  MVG.,
  Bert

  1. maurice says:

   Ca va bien beste Bert.
   Wellicht wordt dit de trigger voor nieuwe, hogere koersen.
   Fijne dag nog !
   mvg
   Maurice

 4. floriaantje says:

  Ter Info,
  CS-broker :
  S&P500 = 100 hour MA:2923,57 / 50 bar MA : 2934,52.
  Nasdaq = 100 hour MA:8070,18 /50 hour MA : 8110.30
  Quote : “TA-waters remain little murky”
  MVG.,
  Bert

 5. maurice says:

  “Niks aan het handje” in VS; Dowie gaat gewoon in het groen sluiten.

 6. Roelof says:

  De SPX en DOW zijn gedurende deze dag bezig om de neerwaartse gap van vanochtend te sluiten. In een ‘normale’ markt zou het na sluiting van zo’n gap weer neerwaarts moeten gaan voor een tweede dalingspoot

Laat een reactie achter