S&P500: Uitstel versus Afstel

De visie luidt dat de oude weerstand rond 1950 zeer binnenkort nog een keer wordt opgezocht. Vooralsnog heeft de S&P500 nog geen invulling aan deze verwachting gegeven. Let wel, voorlopig is slechts sprake van Uitstel. Geen Afstel.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Een herhaling van zetten. Draaien en dralen om op het slot met een bescheiden winst de boeken dicht te doen. Dat was het beeld van woensdag, het beeld van donderdag en geheel in stijl sloot de S&P500 ook vrijdag op deze wijze af. Dat grote winsten zouden uitblijven bleek terecht. Daartegen staat uiteraard de opmerking dat van dalen richting 1950 nog geen sprake is geweest. Toch is het deze visie welke ook bij de start van de nieuwe week wordt herhaald. Doorbraken gaan nu eenmaal vaak in een aantal stappen. Vorige week is slechts de eerste stap gezet. Dat brengt het verhaal van deze column onveranderd terug bij de woorden van vorige week:

De vaste lezer kent het drie stappenplan bij een doorbraak van een belangrijke zone. Anders verwoord, de aantrekkingskracht van het gebied 1950 hoeft nog niet te worden uitgegomd. Nu moet dezelfde zone dan echter als steungebied gaan fungeren. De zogenoemde VervolgStap. Een succesvolle test van de oude weerstand geeft aanleiding om in de komende dagen rekening te houden met verdere koerswinst voor de S&P500.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3