S&P500: Uitgestelde Opluchting

Van opluchting was afgelopen vrijdag nog geen sprake. De gemiddelde lijn, welke was meegegeven als eerste target, goede roet in het eten. Vandaag wederom een gevecht met deze lijn. De kans dat op korte termijn deze eerste barrière wordt overwonnen is groot.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Als een zwaar juk duwt de gemiddelde lijn uit de intra-daggrafiek onveranderd op het koersverloop. Vandaag start deze lijn rond 1940, maar net als afgelopen vrijdag werd opgemerkt ook vandaag de toevoeging dat deze lijn natuurlijk fluctueert met het verloop van de sessie. Wat opvalt is dat in de achterliggende sessies de index zelf weliswaar steeds lager treedt, maar dat de RSI al enkele dagen bezig is met hogere bodems. Een teken dat de verkoopdruk aan het opdrogen is. De doorbraak door de lijn onder de bodems van augustus en oktober vorig jaar, zoals deze ingetekend staat in de dag-grafiek, lijkt dan ook slechts van korte duur. Voordat echter gesproken kan worden van serieuze opluchting dient de index boven de gemiddelde lijn uit de korte grafiek te treden. De focus vandaag ligt dus in eerste instantie wederom op deze lijn.

De volgende ijkpunten liggen onveranderd op 1980 en 2005 respectievelijk. Rond 1960 is echter ook een lijn ingetekend. De aarzeling van afgelopen vrijdag rondom dit niveau kan in de komende sessies opnieuw een rol spelen.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3