S&P500: TussenStapjes

Voor de tweede achtereenvolgende sessie bewoog de S&P500 gisteren binnen de bandbreedte welke vorige week donderdag werd gezet. Opnieuw dus een inside-dag t.o.v. donderdag. Aangezien de aangegeven zone 2540 wel werd opgezocht maar niet doorbroken blijft de ondertoon onveranderd positief.

SP-IntraDagGrafiek

Gisteren werd de vraag gesteld of de RSI zou kunnen volgen. De vaste lezer weet dat in de DailyDosis van maandag al werd aangegeven dat het antwoord op deze vraag naar alle waarschijnlijkheid negatief zou uitvallen. Zoals verwacht viel de hogere start gisteren dan ook al snel stil.

Tevens werd een horizontale lijn geïntroduceerd. Deze stond en staat getrokken op 2540. Een blik op de kleinste grafiek leert dat de gehele sessie van gisteren in het teken stond van het langzaam en rustig wegzakken naar deze lijn. En ook voor deze beweging geldt, de RSI wist niet te volgen. Of anders verwoord, er was gisteren geen sprake van een nieuwe OB-notering maar ook niet van een daling onder de OS-lijn.

Dat betekent dat de grenzen voor vandaag in eerste instantie weer getrokken kunnen worden op 2552 bovenkant en 2540 onderkant. De vaste lezer kent inmiddels ook het motto dat al enkele dagen op deze plek wordt verkondigd: Geef de markt wat ruimte om haar werk te doen. Het koersdoel is en blijft immers 2575. Let wel, onder 2540 volgt deze week eventueel echter ook snel 2528. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

Laat een reactie achter