S&P500: Triple B

Een goede week voor de S&P500: Bovenkant Bandbreedte Bereikt. Gisteren is de index aanbeland bij het niveau 2073. Dit niveau is in de laatste column gedefinieerd als de bovenkant van de Zone welke momenteel aantrekkingskracht op de graadmeter uitoefent.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De S&P500 is aangekomen op het niveau van de gemiddelde lijn uit de dag-grafiek. De vaste lezer weet dat deze lijn het eerste aantrekkingspunt voor de graadmeter vormde. De laatste titel luidde de Zone en daarmee werd het gebied aangeduid tussen 2073 tot 2063. De titel van vandaag is een verwijzing naar het gegeven dat de S&P500 gisteren op de bovenkant van deze bandbreedte is gestuiterd. In de komende dagen kan de graadmeter in deze bandbreedte zakken en er waarschijnlijk zelfs doorheen zakken.. Zoals altijd geldt ook nu dat een beweging niet in een rechte streep hoeft plaats te vinden. Dat neemt niet weg dat de neergelegde visie onveranderd blijft staan.

In de laatste column is de eerste weerstand gedefinieerd net onder 2100. In de tussenliggende sessies is inderdaad gebleken dat op dit niveau een horde ligt. Na gisteren kan de eerste barrière gedefinieerd worden op 2090. Dit betekent concreet dat gedurende de sessie best enig herstel kan plaatsvinden maar zolang de S&P500 niet boven 2090 uitklimt blijft de focus op een verdere daling. Nogmaals de uitspraak dat het niet de verwachting is dat het volgende week slechts bij 2063 blijft.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Geef een antwoord