S&P500: Tja…2817

De hoogste koers van maandag lag vrij scherp op het niveau welke als kritiek punt stond benoemd in de eerste DD van deze week. De toppen uit het laatste kwartaal van 2018 staan vooralsnog een verdere doorgang in de weg.

Uit de feedback die ik heb ontvangen op de DD van maandag begrijp ik dat de neergelegde visie niet helemaal duidelijk was. Excuses. Ik leefde in de veronderstelling dat de rode draad door de DD van gisteren was dat de S&P500 een zware dobber aan de zone 2817 zou hebben. Een niveau welke ook in de WeekAftrap benoemd is als obstakel. Wat ik begrijp is dit niet helemaal overgekomen. Nogmaals, excuses.

Na het oplopen tot aan 2817 zakte de S&P500 snel terug. De vandaag afgedrukte intra-daggrafiek beslaat wat meer data en grijpt terug tot aan het midden van vorige maand. Het laagste punt van gisteren ligt namelijk vrij nauwkeurig op de diagonale trendlijn onder de bodems vanaf deze datum. Daarnaast kan worden opgemerkt dat de RSI bij zowel de hoogste koers als laagste koers van maandag niet over haar respectievelijke signaal lijnen kwam.

De horizontale lijn op 2817 alsook diagonale lijn lijken in de komende dagen dus wederom een rol te gaan spelen.

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek valt op dat de MA20 de verkoopdruk heeft weten op te vangen. Ook na gisteren blijft de RSI in de dag-grafiek vooralsnog achter. De hapering onder de OB-lijn is onveranderd zichtbaar.

Om positief te mogen worden moet en zal de indicator eerst boven OB dienen uit te klimmen. Om misverstand te voorkomen ditmaal dus expliciet de vermelding dat zolang hiervan geen sprake is de visie van de DD uitermate terughoudend blijft.

Anders verwoord, in de komende dagen worden nieuwe aanvallen op de diagonale trendlijn uit de intra-daggrafiek verwacht.

SP-DagGrafiek

De week-bar van vorige week is interessant. Zij laat zich omschrijven als een doji-formatie. Deze formatie symboliseert twijfel in de markt. De heftige beweging gedurende de eerste sessie van de nieuwe week duidt ook op onenigheid onder de beleggers over de te nemen vervolgstap. Langzaam maar zeker begint de RSI in de week-grafiek te toppen. Ook een reden om op dit moment niet al te enthousiast te zijn op de S&P500.

Of, om de af te sluiten met de opmerking uit de inleiding, de toppen van eind vorig jaar lijken een verdere opmars momenteel te dwarsbomen. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter