S&P500: Terug

Altijd leuk om het stokje weer over te nemen op een herkenbaar niveau: S&P500 2429. Het nog openstaande koershiaat is gisteren (ruimschoots) gevuld. Waarvan Akte! De twee laatste bars in de dag-grafiek zijn interessant. Vrijdag een doji en gisteren een reversal-bar. Combineer dat met de positieve divergentie in de kleinste grafiek en de aanval op de gisteren reeds benoemde 2440 kan worden ingezet.

SP-IntraDagGrafiek

De langere termijn trend is positief. Zelfs het vullen van het openstaande koershiaat rond 2429 doet aan deze stelling geen afbreuk. Zo luidde de strekking van de DD. In de DD van gisteren is daaraan nog eens expliciet toegevoegd dat het beeld op zowel de dag- als weekgrafiek geen schade oploopt zolang de S&P500 zich staande weet te houden boven 2404. De in de inleiding aangehaalde 2440 is vanuit twee invalshoeken van belang. Allereerst ligt hier de vorige bodem. Daarnaast is het niveau ook vanuit de fibo-techniek terug te herleiding. Rond 2440 ligt namelijk het eerste reactieniveau op de daling van vorige week woensdag tot gisteren. Weet de graadmeter deze zone te overwinnen dan mag de blik weer op 2453. Dit is de befaamde paarse lijn uit de DD van gisteren. En ook voor 2453 geldt dat zij terug te herleiden is als een fibo-reactieniveau op de daling van midden vorige week tot gisteren. Het betreft de derde, en dus laatste lijn, van het grid. In eerste instantie moeten hogere koersen dus gezien worden als een reactie op de voorafgaande daling. Pas boven 2453 komt het einde van de correctieve beweging in zicht. Dat neemt niet weg dat het langere plaatje onveranderd intact is en een stijgende beweging laat zien. Maar de vaste lezer van de DD wist dit uiteraard al. Pas onder 2404 begint het langere beeld af te brokkelen.

Deze week wordt überhaupt van belang. In de week-grafiek staan een halve cirkel, hele cirkel en een pijl in het verloop van de RSI ingetekend. De eerste bouwstenen voor een nieuwe PR zijn gelegd. Of deze ook daadwerkelijk vorm krijgt kan echter pas aan het einde van de week worden bepaald. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

7 reacties op “S&P500: Terug”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Welkom en dank voor uw DD.
  Slechts voor de goede orde : had aan uw gewaardeerde collega Gokhan gevraagd m’n
  complimenten aan u te geven toen de -door mij nogal eens betwijfde – koershiaat 2429
  uiteindelijk werd gevuld.
  Indien u ze niet heeft ontvangen, bij deze dàn nogmaals !
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Dank.
  GRS Geert-Jan

 3. mike says:

  2453 vink een ware streling voor het oog….

 4. Bert says:

  Idd. beste Mike,deze “streling voor de ogen” gesloten met dikke realistische winst.

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Sta mij toe…een waar feest der herkenning… :-))…Tot morgen.
  GRS Geert-Jan

 6. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  U 🙂 zeker en vast toegestaan !
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter