S&P500: Te Vroeg

Gisteren viel in de DailyDosis de opmerking dat het nog te vroeg is om nu al een stevige aanscherping van de ATH te verwachten. Inderdaad hield de S&P500 het donderdag wederom dicht bij huis. Voor vandaag wordt ook rekening gehouden met nog een rondje consolideren.

SP-IntraDagGrafiek

De trend is de trend. Daar is geen twijfel over. Dat deze trend al lange tijd omhoog is, is ook geen punt van discussie. Binnen dit patroon doen zich echter wel periodes voor waarin de beweging even tot rust moet komen. Na de doji-week van vorige week zit de S&P500 momenteel in zo’n fase. Een natuurlijk proces.

Dat een eventuele daling een zeer mild karakter zal hebben, is ook al meerdere keren aangegeven. Na de pas op de plaats van gisteren kan teruggegrepen worden naar de slotzinnen uit de DailyDosis van donderdag: Vraag is echter of de index al genoeg gecorrigeerd is om de hoogste koersen nu al weer veel verder aan te scherpen. Het (opnieuw) uitblijven van een OB-notering in de kleinste grafiek en de horizontale weerstand in de RSI in de dag-grafiek lijken aanwijzingen dat de S&P500 nog wat meer tijd en consolidatie/correctie nodig heeft. Nogmaals, een milde correctie. De verwachting luidt niet dat de index als de spreekwoordelijke baksteen wegvalt. De oude bekende 2498 kan wederom gaan trekken. Daaronder volgt opnieuw 2488. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter