S&P500: TA kan de Kast in

Volgen, Niet tegen de Wind in, Still the Same. Dit zijn de titels van deze week. Alle titels wijzen op het gegeven dat de trend gevolgd moet worden. En als er een ding heel duidelijk aangegeven is in de DailyDosissen van de achterliggende maanden, dan is dat wel het gegeven dat de trend omhoog is.

SP-IntraDagGrafiek

En toen las ik gisteren…Ta kan de Kast in… En dat werd geschreven omdat de S&P500 stijgt. Tja, daar kan ook ik dan niet meer tegenop. Waarvan Akte!

Tot nu toe heeft de index deze week een meer dan guitig ritje gemaakt. Iedere dag dat de S&P500 met zo’n overtuiging de trend vervolgd komt de dag dat een correctie start dichterbij. Dat is logisch. In de achterliggende dagen is de insteek gekozen om de markt wat ruimte te geven om haar werk te doen. Dit onder het motto: Laat het gaan! Vandaag vormt daarom geen uitzondering.

Wel wordt het kritieke draaipunt steeds strakker getrokken. De start van een correctieve beweging willen we natuurlijk in een zo vroeg mogelijk signaleren. In de kleinste grafiek valt te zien dat de eerste gemiddelde lijn netjes onder het koersverloop meeloopt en dient als stuiterkussen. Zij start vandaag rond 2546. Dit is dan ook het niveau waarop het startpunt van een correctie wordt gezet. Onder 2546 zal in de komende dagen naar alle waarschijnlijkheid om te beginnen snel 2528 volgen. Boven de gemiddelde lijn blijft de focus op in eerste instantie 2575.

Om nog even terug te komen op de titel van vandaag, sluit ik af met een liedje. Immers bijna weekend. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

Sp-WeekGrafiek

 

 

7 reacties op “S&P500: TA kan de Kast in”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dat gaat niet gebeuren.Als F-kameraad zal ik samen met de Rotterdamse Surinamers “Corona Band” ga ik proberen U “uit de kast te laten komen”
  https://www.youtube.com/watch?v=C-qDu9yFLK4
  MVG.,
  Bert

 2. Loran says:

  En ik maar denken dat ik mijn opmerking voldoende had toegelicht…
  Als ik geweten had dat het je zo zou raken Geert-Jan, dan had ik niks gezegd hoor. 😉
  Mvg,
  Loran

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Loran,
  Ik ben niet geraakt…verre van zelfs…maar uwen opmerking gaf mij inspiratie voor deze column…waarvoor dank…u zult ongetwijfeld de knipoog…in mijn schrijven herkennen… Waarvan Akte!
  GRS Geert-Jan

 4. Loran says:

  Ik merk het, inspiratie voor zowel de DD AEX als de S&P!
  Graag gedaan natuurlijk, als je nog eens wat inspiratie nodig hebt dan bel je maar even, dan gooi ik er gewoon weer een ietwat ongenuanceerde opmerking in het forum tegenaan.
  Mvg,
  Loran

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Loran,
  Het forum is voor mij een grote bron van inspiratie. Geloof me!
  GRS Geert-Jan

 6. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Blijkbaar vindt u m’n post van 14.57 uur ook “ongenuanceerd” c.q. zèlfs misschien “misplaatst” gezien uw “no comment” reaktie.
  MVG.,
  Bert

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Ik was even op de vrijdagmiddag-borrel…was gezellig…heb uw post dus niet gezien.
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter