S&P500: StuiterBal

De koersontwikkeling van de S&P500 van vorige week laat zich het best vergelijken met de beweging van een StuiterBal. Nadat zij aan het begin van de week op de grond was gegooid schoot zij omhoog. Inmiddels is de graadmeter echter weer terug bij de grond. Dus maar weer omhoog!

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

In onderstaande intra-daggrafiek staan de trendlijnen ingetekend waarbinnen het koersverloop van de graadmeter momenteel gevangen zit. Daarnaast is in de dag-grafiek vorige week een dalend trendkanaal ingetekend. Wat opvalt is dat de zwakke sessies in de tweede helft van vorige week de index hebben teruggezet tot aan de onderkant van dit kanaal. Stuitert de index vandaag weer op?

De verwachting luidt dat de S&P500 vandaag zeker een stuk van het ingeleverde terrein van vrijdag terug kan veroveren. Eerste koersdoel voor deze week ligt rond 2042. In de grafiek staat rondom dit niveau een horizontale trendlijn getrokken. Daarnaast kan worden opgemerkt dat rond het benoemde niveau het 50 procent herstelniveau ligt van de daling van donderdag en vrijdag. Een StuiterBal heeft de neiging om langzaam maar zeker wat momentum te verliezen. Daarom wordt bij de start van deze week slechts verwezen naar 2042. Enige aarzeling in deze zone mag zeker niet worden uitgesloten.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3