S&P500: StootKussen

De S&P500 is gisteren volgens verwachting stukgelopen op het gedefinieerde stootkussen tussen 2062 tot 2066. In de dag-grafiek staat nu een kleine reversal-bar. Een teken van twijfel. De verwachting luidt dat de eerste uren van vandaag ook in het teken staan van afwachten.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De dalende trendlijn over het recente koersverloop staat onveranderd in onderstaande grafiek ingetekend. De rode pijl duidt de situatie dat de opleving gisteren is afgeslagen door deze lijn. Zoals gesteld: een StootKussen. Een nieuwe lagere top is het resultaat. Volgt nu een lagere bodem onder het recente dieptepunt in de Zone 2020? Waarschijnlijk niet! Waarom niet? De RSI.

Bij het aantikken van de weerstandlijn is de RSI tot boven de OB-lijn geklommen. De kans dat de graadmeter in de komende dagen een iets hogere bodem zet lijkt reëel. De zone 2035 kan nu als tussen-vangnet dienen. Let wel, voordat de blik in deze column weer naar positief draait dient de weerstandlijn doorbroken te worden. U kent de stelling: een trend is een trend. Op dit moment fluctueert de dalende trendlijn rond 2062.

Aanstaande vrijdag is de BeleggersFair in de Rai. Tijdens deze dag verzorgt TradeIdee deel twee van The Battle: FA versus TA. Allereest zal uiteraard teruggeblikt worden op de uitspraken welke zijn gedaan op 19 oktober in ronde 1 van The Battle. Wat is uitgekomen en wat ging mis? Daarna worden nieuwe Nederlandse kanshebbers en Neerlandse floppers gepresenteerd door de gladiatoren Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Geert-Jan Nikken (LeoMont). Schrijf in:

The Battle Ronde 2: FA versus TA

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3