S&P500: (Stick To) Het Plan

De combinatie van bovenkant MA-wolk en dalende lijn over de tppen van maart 2020 blijft taai voor de S&P500.

Zoals in onderstaande grafiek valt te zien sttond het grootste gedeelte van de donderdag-sessie in het teken van duwn de hiervoor aangehaalde combinatie. De weerstand bleek gisteren te zwaar.

Voor vandaag wordt echtr opnieuw de verwachting uitgesproken dat de S&P500 een nieuwe poging gaat inzetten om door te stoten. Het gegeven dat future al even geflirt heeft met de zeon 2500 is een steuntje in de rug voor de verwachting dat ook de cashmarkt spoedig zal volgen. Zoals bekend is 2500 een oude bekende van de DD.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Voor de weekgrafiek betekent de neergelegde visie dat de index weer terug kan naar de doorbroken trendlijn vanaf 2009. Net als eerder in de week ook vandaag weer de toevoeging dat als de S&P500 het op haar heupen krijgt dat dan 2555 ook mogelijk is. Ook 2555 is een oude bekende.

Let wel, indien de S&P500 opnieuw doorklimt naar 2555 dan betekent dat voor de kleine grafiek natuurlijk dat niet alleen de wolk is overwonnen, maar ook dat de dalende trendlijn vanaf het begin van deze maand is doorbroken. Het doorbreken van dit dalend juk mag gezien worden al lichtpuntje voor de komende sessies.

S&P500 WeekGrafiek

Geef een reactie