S&P:500: SpierBallen

Op een millimeter afstand van nieuwe highs wachten we op de Fed. Wat gaat er gebeuren?

Tja, op dit timeframe is chart technisch niet heel veel te melden. Het is expiratie week en er wordt amper gehandeld met een visie op het laagste time frame dat we hier hanteren.  De koersen reageren op nieuws en springen een kant op om vervolgens bijna niets meer te doen gedurende de rest van de sessie. Dat is hoe het gisteren ging. De dagen er voor was er niemand die belangrijk genoeg was om naar te luisteren blijkbaar en dus,… deden de koersen ook helemaal niets. Nu wachten we vandaag op de Fed, en tot die geweest is gaat er helemaal niets gebeuren is mijn idee. En als er al wat gebeurt is dat nietszeggend totdat de Fed is geweest. Dan is het nog maar de vraag of er daarna wel bewogen gaat worden. Is dit dan een gezonde houding van een markt die op het punt staat nieuwe highs te betreden? Evengoed, er is niets verkeerds aan deze grafiek, maar spannend en enerverend is het zeker niet. Het getuigt naar mijn idee in ieder geval niet van een duidelijk plan. Gelatenheid dan misschien? Nee, dat is een goed uitgangspunt voor nieuwe highs. Dus niet he.

S&P500 30 MinutenGrafiek

technische analyse SPX 19 juni 2019 30 min gr

De daggrafiek is anders. Daar zien we dat de stijging van de eerste 10 dagen van juni niet vatbaar is geweest voor eventuele winstnemingen. Tuurlijk is er wel gehandeld, maar feitelijk weten de koersen van geen wijken. Het negatieve in deze is dat de VG’s nog steeds neerwaarts gecrossed zijn en dat voorlopig wel zullen blijven ook. Gek eigenlijk. Dat je op het punt staat nieuwe records te maken en dat tegelijk de VG’s negatief staan. Apart toch?

S&P500 DagGrafiek

technische analyse SPX 19 juni 2019 dag gr

Het moet dan wel het grotere plan van de weekgrafieken zijn die regeert. Daar zijn de VG’s namelijk positief gestemd. Als dat zo is heeft de korte en middellange termijn handel dus niets meer te vertellen en is het zeer onverstandig om contrair te gaan aan de grote golf geld die deze beweging stuwt. We gaan het zien, tot zover de beschrijving van de huidige situatie vlak voordat de Fed aan zijn showmoment begint.

S&P500 WeekGrafiek

technische analyse SPX 19 juni 2019 week gr

Geef een reactie