S&P500: Scenario

Vandaag ronde twee in het gevecht met de weerstand. De horizontale lijn op 2825 staat onveranderd in de kleinste grafiek ingetekend. De S&P500 mag deze weerstand niet breken om vast te kunnen houden aan het scenario van aanstaande druk op 2797.

Gisteren fungeerde de zone 2825 netjes als weerstand. In het verloop sinds midden deze maand heeft de RSI wederom een lagere top gezet in onderstaande grafiek. Zoals in de inleiding aangegeven lijkt de strijd echter nog niet gestreden. Opnieuw gaat de aandacht vandaag uit naar de ontwikkeling van de S&P500 op en rondom 2825.

Opnieuw mag de RSI niet tot boven OB komen. Stel de eerste weerstand wordt overwonnen, wat dan? Boven 2825 ontstaat weer 20 punten ruimte voor een vervolgstap naar 2845. Hapering rondom 2825 zonder OB geeft aanleiding om vast te houden aan het eerder in de week neergelegde scenario dat de druk op 2797 gaat worden opgevoerd.

SP-IntraDagGrafiek

Na de doji van maandag op de MA20 lijn is de S&P500 gisteren in de dag-grafiek wat opgeveerd. Door het opveren vanaf deze dynamische steun geeft ook deze grafiek aan dat de strijd met de weerstand nog niet is gestreden.

Gegeven het feit dat de trend in de dag-grafiek nog niet is gebroken moet de S&P500 haperen richting of rond 2825 om een vervolgdaling in de komende dagen mogelijk te houden.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek laat de RSI sinds begin 2018 lagere toppen zien. Tevens zit de indicator in een Bear Market Range. In combinatie met de reversal-bar van vorige week is dit reden om rekening te houden met verdere druk op de koersontwikkeling.

Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

Laat een reactie achter