S&P500: Razen (deel 2)

Onveranderd zit de DD op het spoor dat de S&P500 gewoon wat ruimte moet krijgen om uit/door te Razen. Zolang de eerste steunen niet doorbroken worden blijft de ondertoon dan ook positief.

En weer kan de S&P500 vandaag haar ATH wat scherper zetten. Omdat de index in onontgonnen terrein beweegt, blijft het lastig en moeilijk om duidelijk weerstanden aan te geven. Het enige dat er is, is een projectie vanuit de daggrafiek. Deze ligt op 3105. Let wel, een projectie is wat anders dan weerstand. De DD volgt daarom de insteek van “trend is trend”.

De focus ligt nog steeds op de steun. De eerste steun kan getrokken worden op 2978. Dit betekent dat zolang deze zone niet neerwaarts wordt doorbroken, de visie blijft zoals deze al enkele weken is. De gedachte is dat de S&P500 verder omhoog kan doorlopen.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 12 juli 2019 30 MinutenGrafiek

Wordt een blik op de daggrafiek geworpen dan kan gesteld worden dat de daling In de juni een halt is toegebracht op de eerste correctielijn van de voorafgaande stijging. De theorie stelt dat na een reactieve beweging een nieuwe actie-beweging volgt met als eerste extensie 61.8 procent. Wordt de berekening toegepast dan verschijnt 3105.

In de komende sessies zal gekeken worden of de S&P500 inderdaad in staat is om dit niveau op te zoeken. Daarnaast dient uiteraard de verdere ontwikkeling van de RSI gevolgd te worden. Immers, deze moet en zal OB moeten worden om het afgegeven niveau te bereiken.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 12 juli 2019 DagGrafiek

Zoals al enkele dagen/weken opgemerkt lijkt het of het grotere plan vanuit de weekgrafiek regeert. Daar zijn de MA-lijnen namelijk positief gestemd. De verwachte hogere koersen zijn dus een logisch gevolg van de technische stand van zaken in deze grafiek. Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 12 juli 2019 WeekGrafiek

 

2 reacties op “S&P500: Razen (deel 2)”

 1. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  In een “unchartered territory” zijn er toch géén weerstanden (?). Vandaar in deze
  “ATH-trading-range” uw 61.8% projectie op 3100 slechts een ijkpunt vormt.
  Prettig Weekend.
  MVG.,
  Bert

 2. wh.giesen says:

  Hogere top in de SP maar RSI blijft ver achter dus tijd voor een nieuwe aanloop (PR) zo te zien, in tegenstelling tot de DOW die wel ruim OB gaat, maar nu in aanloop naar een nieuwe PR richting gap zou kunnen.

  mvg

Laat een reactie achter