S&P500: PrijsSchieten

In de achterliggende twee sessies was het knallen met de S&P500. De afgegeven ijkpunten zijn (ruimschoots) gehaald. Het huidige beeld geeft echter aanleiding om even wat afkoeling in te calculeren.

Het patroon van lagere toppen en lagere bodems in onderstaande grafiek is doorbroken. De RSI is netjes boven OB geklommen, al moet gezegd dat dit niet met veel enthousiasme is gebeurd. Toch zit de DD op het spoor dat na de euforie van de achterliggende sessies even wat terugval kan optreden.

De eerste zone welke daarvoor in aanmerking komt kan gezet worden op de vorige toppen rond 2798. In de euforie van dinsdag is echter wel een koersgat geslagen. Zakt de S&P500 terug onder 2798 dan kan deze zone in de komende sessies gaan trekken. Want zoals bekend worden omissies vaak opgevuld.

De reden waarom ingezet wordt op wat afkoeling ligt vooral in de dag-grafiek.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 6 juni 2019 30 MinutenGrafiek

Een blik op de daggrafiek leert dat de S&P500 gisteren bij de MA20 lijn is aangekomen. Deze kan voor wat obstructie zorgen. Daarnaast kan worden opgemerkt dat ook de RSI is aangekomen bij het niveau van haar vorige top.

Tot slot de opmerking dat de tweede reactielijn van de voorafgaande daling van 225 indexpunten ligt rond 2841. Veelal vormen deze niveaus een natuurlijke horde.

De verwachting luidt dus dat de S&P500 even een tijdelijk Waterloo gaat zetten in de zone 2828 tot 2841.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 6 juni 2019 DagGrafiek

Aan het einde van de stijging is een aantal weken geleden in de week-grafiek een dragonfly doji gezet. Deze koersbar duidt op een trend-omslag. De zwakte sindsdien past dus perfect in het plaatje. Wordt Vervolgd!

Technische Analyse S&P500 6 juni 2019 WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: PrijsSchieten”

  1. wh.giesen says:

    Waarde GJ kunnen we nu in de kleinste grafiek de bodem lijkt gezet op de daggrafiek een PR opmaken?
    Want in de daggrafiek is in tegenstelling tot de weekgrafiek weer OB geweest of blijven we in de bearrange gedachte en is er geen PR?

    mvg

Laat een reactie achter