S&P500: Poppetje Gezien

Gisteren werd ingezet op een aanscherping van de ATH. Met een hoogste koers op 2588 is inderdaad het Poppetje Gezien. Omdat de RSI echter niet wist te volgen moet nu weer rekening gehouden worden met wat lagere koersen. Het verhaal van de elkaar opvolgende golven.

SP-IntraDagGrafiek

Eerder deze week luidde de titel van deze DailyDosis: Derde Wet Newton. Nog steeds is deze stelling van toepassing op het huidige verloop van de S&P500.

Een blik op de kleinste grafiek leert dat een gap openstaat. In de eerste DailyDosis van deze week is aangegeven dat dit hiaat openstaat tussen 2566 en 2563. Een lagere koersontwikkeling van de graadmeter moet vooralsnog dan ook bekeken worden in het licht van het vullen van deze gap. De zone 2566 komt overigens overheen met het tweede reactie-niveau van de voorafgaande stijging waarin de index sinds het laagste punt van vorige week dinsdag een dikke 44 indexpunten wist aan te dikken.

Na het uitblijven van een OB-notering op woensdag luidt de verwachting voor vandaag dat de RSI ook niet duidelijk onder de OS-lijn zal duikelen. Om maar in lijn te blijven met de titel van vandaag kan dus gesteld worden dat het kastje even dicht gaat. Maar dat is natuurlijk iets heel anders dan definitief op slot. Een scenario waarin de S&P500 volgende week als een Kevin Spacey wederom uit de kast komt is zeer goed mogelijk.

Het open- en dichtgaan van het kastje is een ontwikkeling welke past in het stappenplan van een geleidelijk oplopende graadmeter. Het vergezicht ligt op 2660. Wel even een punt van aandacht in de dag-grafiek.

De indicator blijft in dit tijdsframe achter. Zie rode cirkel in het verloop van de RSI in de dag-grafiek. In de komende dagen/weken zal het verloop van de indicator in dit tijdsframe centraal staan. Want het moet natuurlijk niet zo zijn dat dit het eerste haarscheurtje wordt in het scenario van het neergelegde vergezicht. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: Poppetje Gezien”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Zoals Frank Underwood al stelde : “There’s no better way to overpower a trickle of doubt than with
  a flood of naked truth.” hoop ik dat mijn twijfels over het effectief vullen van S&P500 hiaten worden
  tegengesproken in het ‘dichte kastje’.
  MVG.,
  Bert

 2. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  2e Chapeau…2566….vink.
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter