S&P500: OverTreffende Trap

Vorige week kon bij de column van de AEX al een plaatje worden geplaatst van Doutzen Kroes. Het laagste punt in de S&P500 van maandag overtreft zelfs deze schoonheid. Waarvan Akte!

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Wederom is een koersniveau van het koersdoelenlijstje aangetikt. Dat de bal rond 2322 genoeg onder water zou zijn gedrukt was bekend. Het herstel dat direct na opening werd ingezet kwam dan ook niet als verrassing. De vervolgstap van de S&P500 wordt een interessante. De graadmeter is gisteren op een haar na gesloten op het vorige niveau dat centraal stond in deze column, te weten 2339. Het feit dat de graadmeter gisteren al even boven deze zone heeft gekeken en de zone 2339 dus niet al harde nieuwe weerstand heeft gefungeerd, doet vermoeden dat de index nog iets verder wil door klimmen. Anders verwoord, nog iets meer reactie na de recente actie. Loopt de S&P500 weer helemaal terug naar 2358? De visie luidt van niet. Op basis van de retracement-targets lijkt het verdere herstel rond 2350 te gaan haperen.

Net als vorige week worden hogere niveaus omschreven als herstelpogingen. Nu 2322 is bereikt gaat de blik in de komende dagen uit naar het volgende niveau op het lijstje. Zoals u weet staat deze op 2311. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

7 reacties op “S&P500: OverTreffende Trap”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Geldt in uw dalende visie nog (solide) steun bij 2339 nà de obstakel 2350-2358 ?
  In plaats van Doutzen Kroes , dan maar “020-bajes-klanten” met raketjes in de hand
  om “opzoutuh” als 010 kampioen wordt zondag. In dit geval is het u vergeven anders ga ik wel een foto halen bij die Friezin die een optrekje hier heeft.
  Bedankt.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Nee, ik denk niet dat 2339 solide steun is. Dat zou ook niet passen in mijn eerder reeds geplaatste gedachte dat we deze week nog onder 2322 gaan, welke mening in de column van vandaag wordt herhaald.
  GRS Geert-Jan

 3. Patrick says:

  Short bij de 2350 nou kaarsje aan en hopen dat Dhr Geert Jan goed gedacht heeft. In de Daily is de downtrend nog van kracht. Mocht die omkeren dan ga ik long.

  1. mike says:

   2358 vink

 4. taburger says:

  Inmiddels al de bekende 2358 behaald. Ben benieuwd wat er rond dit punt gaat gebeuren.

  1. mike says:

   het is spannend inderdaad..

 5. Bert says:

  Dit is géén “over treffende trap” meer nu ‘Trumpy Dumpty Obamacare politieke zeperd al
  is vergeten en de focus op de wel succesvolle april Tax Reform zich nu richt.
  Hier is géén TA tegenopgewassen. Do nooit meer hedgen met een short op 2339.
  MVG.,
  Bert

Geef een antwoord