S&P500: Opleving

Let wel, ieder herstel krijgt vooralsnog het label: reactief. Met deze gedachte in het achterhoofd start de S&P500 vandaag aan haar sessie. Na het afvinken van het lagere ijkpunt op 2815 is het weer tijd voor wat opleving.

Gisteren is wederom een lagere bodem gezet binnen de neerwaartse koersontwikkeling zoals deze in onderstaande grafiek duidelijk zichtbaar is sinds de start van mei. Bij het zetten van deze lagere koersen wist de RSI zich te handhaven boven de OS-lijn. Reden dus om nog niet gelijk in te zetten op een vervolgbeweging richting 2770. De uitgangspunten voor vandaag liggen in de richting van herstel.

Met in het achterhoofd het patroon van lageren toppen en lagere bodems van de laatste twee weken, kan en mag een aanzet tot hogere koersen in eerste instantie niet anders weggezet worden als de zoektocht naar de volgende lagere top. Het niveau 2835 lijkt zich voor vandaag aan te dienen als eerste magneetpunt, maar tegelijkertijd ook obstakelpunt. Daar de markt momenteel niet op een puntje meer of minder kijkt de escape-opmerking dat boven 2835 een vervolgstap naar 2858 mogelijk is.

Let wel, ook het mogelijk aantikken van 2858 mag vooralsnog slechts gezien worden als zoeken naar een lagere top.

S&P500 30 Minuten Grafiek

Technische Analyse S&P500 14 mei 2019 30 Miinuten Grafiek

De hiervoor aangehaalde 2858 komt in de dag-grafiek terug vanuit de MA50. Zoals afgedrukt start deze vandaag redelijk in de buurt van het benoemde niveau en met een nieuwe dag-bar onder deze gemiddelde lijn kruipt de zij nog dichter tegen 2858 aan. Zoals bekend willen de MA-lijnen vaak als steun of weerstand fungeren. In dit geval dus als weerstand.

Wel wordt in de komende dagen de verdere ontwikkeling van de RSI in de dag-grafiek interessant. De steile verzwakking van de laatste dagen heeft de indicator inmiddels stevig doen afkoelen maar nog niet onder OS gebracht. De DD blijft dus op het vinkentouw voor mogelijk te vormen PR’s op dit tijdsframe.

Later meer hierover.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 14 mei 2019 DagGrafiek

Twee weken geleden is in de week-grafiek een dragonfly doji gezet. De zwakte sindsdien past dus perfect in het plaatje. De clustering van MA20 en MA50 in de weekgrafiek kan nu als magneet gaan werken.

Anders verwoord, het langere beeld geeft aanleiding om rekening te houden met 2770. Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 14 mei 2019 WeekGrafiek

Lees ook DailyDosis AEX en DailyDosis S&P500.

3 reacties op “S&P500: Opleving”

 1. wh.giesen says:

  Vraagje, indien de indicator toch OS raakt is dan een PR niet meer mogelijk op dit timeframe?

  mvg

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  Dat klopt. Voor een PR mag de RSI niet onder OS.
  GRS Geert-jan

 3. wh.giesen says:

  Gaat die 50ma in de 30 min als scherprechter fungeren? Bij mij loopt ie inmiddels op 2848.

  mvg

Laat een reactie achter