S&P500: OpGeSchoven

De S&P500 had er gisteren inderdaad zin in. Alle besproken/afgegeven schuifjes zijn in de sessie van woensdag aangetikt. Leuk, maar belangrijker is de ontwikkeling van de RSI. Het was immers deze indicator waarop eerder in de week werd gewaarschuwd voor een schuiver.

Zie dat de RSI bij de stijging niet wist te ondersteunen. Gisteren dook dezelfde indicator bij wat zwakte in de index echter wel onder haar onderste signaallijn. Reden voor de DD om rekening te houden met een scenario waarin de S&P500 nog steeds iets dieper moet schuiven. Idealiter glijdt de S&P500 vandaag door richting de zone 4190/82. In deze zone wordt de ontwikkeling van de RSI dan weer interessant.

Een minder diepe bodem dan gisteren in de indicator geeft aanleiding om de stappen van deze week inderdaad te bestempelen als reactief.

Maar wat als? Krijgt de S&P er echt zin in, dan lijkt ook 4168 mogelijk.

Succes!

S&P500 30 MinutenGrafiek

5 reacties op “S&P500: OpGeSchoven”

 1. SRC says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. In het kader van een “goed verstaander heeft maar een half woord nodig”, acht u FED’s dip gisteren naar 4200 als reactief mede vanwege de prompte rebound tot 4235 op slot basis. Derhalve een verdere daling naar de door u
  genoemde 4190/-82/-68 worden correctief van aard (?)
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,

  “….een minder diepe bodem dan gisteren in de indicator geeft aanleiding om de stappen van deze week inderdaad te bestempelen als reactief….”

  ter info…morgenmiddag kan ik het spandoek ophalen.

  GRS Geert-Jan

  1. SRC says:

   Waarde Geert-Jan,
   Eindelijk….en maar hopen dat uw spandoek nog in goede staat is. Zou het op prijs stellen dat u een foto maakt en deze op een DD te plaatsen; dit als suggestie uiteraard. 🙂 Of anders naar mij toe mailed.
   MVG.,
   Bert

 3. WP says:

  Nipt hogere RSI bodem oft genoeg is?

  1. SRC says:

   Toch laagste punt – zeer dichtbij G-J’s 4190 – op 4193 aangevinkt, beste WP. Nu rebound richting slot om de FED dip van gisteren te bevestigen als reactief….
   MVG.,
   Bert

Geef een antwoord