S&P500: Op en Neer

Waar waren we gebleven? De rol van de zone 2416 lijkt nog niet geheel uitgespeeld. Net zo makkelijk als de S&P500 dinsdag zakte, wist zij gisteren weer op te veren. Opnieuw was het de zone 2442 waar de opmars vooralsnog haperde. Al met al herkenbare niveaus.

SP-IntraDagGrafiek

De zone 2433 wist eerder deze week geen steun te leveren met als gevolg dat de S&P500 bijna gelijk doorsloeg naar de zone welke in eerdere DailyDosissen centraal stond, te weten 2416. Het herstel heeft de index weer teruggezet tot aan het eerste ijkpunt rond 2442. Ondanks de hoge volatiliteit is het resultaat voor de week tot nu toe een bescheiden winst. Lukt het de index om door te stoten naar 2454? Dat lijkt nog maar de vraag!  Over de recente toppen kan een dalende lijn worden getrokken welke vandaag rond 2447 noteert.  Daarbij is de RSI nog niet in de buurt van de OB. Aarzeling rond of onder de trendlijn geeft aanleiding om weer rekening te houden met een stapje terug. In deze reactie-beweging op woensdag kan de graadmeter dan verzwakken tot in eerste instantie 2433. Inderdaad, herkenbare niveaus.  Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

5 reacties op “S&P500: Op en Neer”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Mag ik concluderen dat de uptick vanaf 2420 twee dagen geleden naar 2447/2454 “inblazen” van
  “valse lucht” is, wat bij slot boven 2454 echter toch dàn is “uitgeblazen” waardoor verdere stijging richting volgend ijkpunt 2474 een solide reaktie wordt ?
  Alvast Bedankt.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  De verwachting is en blijft dat we uiteindelijk naar hogere niveaus voor de S&P500 gaan. Een terugval zie ik dus eerder als een gezonde reactie op de volatiliteit van dinsdag en woensdag. Ik houd rekening met koersen boven 2454 binnen niet al te lange tijd.
  GRS Geert-Jan

 3. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw – voor mij althans – zéér heldere reaktie. Past weer als zodanig bijna perfect in m’n seniore “buy-the-dip en/of “sell-the-rally” belegging’s aanpak.
  MVG.,
  Bert

  1. JvG says:

   Beste Bert
   Kopen kan je vandaag zeker met de LOW op 2402 de dip is even wat groter als verwacht. Of het dit was of dat dit pas de eerste plaagstoot is blijft even afwachten. Maar mijn idee er komt meer slecht weer aan ook al woont u zeer zonnig. Mvg

 4. Bert says:

  Beste JvG.,
  “Buy-the-dip” werkt weer prima dankzij de “DT-olifant in een geopolitiek porseleinenkast” om zijn eigen ego/zaken/dynastie ‘presidentieel’ te laten floreren.
  MVG.,
  Bert

Geef een antwoord