S&P500: OnverAnderd

Met een verwijzing naar de titel van de laatste DD over de S&P500 kan opgemerkt worden dat de index onveranderd op de bovenkant noteert van de range welke vorige week centraal stond. Lukt het vandaag om wel los te komen van 2908? Waarschijnlijk niet!

De eerste twee sessies van deze handelsweek zijn vooralsnog geen uitslaande brand. Onveranderd noteert de S&P500 aan de slotstand van afgelopen vrijdag. Dat de S&P500 rond de huidige niveaus wat moeite heeft mag niet als verrassing komen.

Afgelopen vrijdag was de index immers richting de bovenkant van de range 2862 – 2908 gelopen en de verwachting luidde en luidt dat de S&P500 nog even binnen deze range voort blijft bewegen. Let wel, dat betekent niet dat de S&P500 gedurende de sessie niet even boven 2908 kan kijken. Maandag is aangegeven dat rond 2920 alweer een horde ligt. Gisteren struikelde de S&P500 inderdaad richting deze zone en voor vandaag wordt eenzelfde scenario verwacht.

Eerste steun binnen de range weer op 2893. Daaronder kan de S&P500 terug naar 2862.

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat dezelfde lijn op 2908 getrokken. De lijn is gebaseerd op oude toppen en bodems van september en oktober vorig jaar. Tevens lijkt deze lijn de laatste horde te vormen tussen de huidige koers en ATH. Let wel, hier staat niet dat de verwachting is dat de S&P500 nu ineens soepel naar een nieuwe ATH loopt. Naast het koersverloop wordt ook de verdere ontwikkeling van de RSI van belang. Zoals valt te zien loopt deze iets achter en met een hogere top in de koers schuilt ook in deze index het gevaar van divergentie.

Het behoeft geen betoog dat het eventueel terugzakken onder 2862 een serieuze verzwakking betekent. Dan staat er naar alle waarschijnlijkheid ook weer snel 2825.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek laat de RSI sinds begin 2018 lagere toppen zien. Tevens zit de indicator in een Bear Market Range. Reden om nog even een slag om de arm te houden of een nieuwe ATH op korte termijn aanstaande is. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

Eén reactie op “S&P500: OnverAnderd”

  1. WP says:

    https://www.tradingview.com/x/fNBTaJ7n/
    De spx valt uit zijn wig op de 2 uur niet echt bullish meer ook nog geen shortsignaal

Laat een reactie achter