S&P500: Nu dan?

Het vraagteken uit de titel van donderdag bleek geen overbodige luxe. Per saldo hield de S&P500 de koersontwikkeling gisteren dicht bij huis. Komt daar nu dan wel verandering in? Wederom kiest de DD voor een vraagteken in de titel.

Onveranderd geldt voor vandaag dezelfde eerste bandbreedte als in de achterliggende sessies. Zoals bekend wordt de huidige range bepaald door een horizontale lijn op 3114 en een diagonaal oplopende lijn onder de bodems vanaf 8 november. Daar een van de lijnen diagonaal loopt wordt de bewegingsruimte voordat de S&P500 een richting moet kiezen uiteraard per dag beperkter. De keuze van de S&P500 laat dan ook waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.

Over de RSI kan worden opgemerkt dat deze bij de nieuwe test van de S&P500 op de diagonale lijn boven OS wist te blijven. Dat is een lichte verbetering. Bij de gemiddelde lijnen staat kort echter nog steeds onder lang. Deze ontwikkeling draagt dan weer niet bij aan de feestvreugde. Zoals hierboven opgemerkt, het blijft wachten op een breuk van één van de twee lijnen.

Sommigen zullen in de recente ontwikkeling een ascending driehoek zien. Dit impliceert dat als 3114 wordt doorbroken de S&P500 kan doorstomen naar 3135. Deze opmerking sluit aan bij de opmerking uit de DD van donderdag dat na een doorbraak van de eerste weerstand een nieuwe ATH voor het grijpen ligt.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 22 november 2019 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek is de RSI recent OB geworden. Door de ontwikkeling van gisteren is zij weer wat afgekoeld. De koersbar van woensdag laat zich omschrijven als een hamer. Deze twee elementen spreken in het voordeel van het overwinnen van 3114.

Lukt het toch niet en breekt de diagonale lijn uit de kleinste grafiek dan vormt MA20 uit de daggrafiek het eerste richtpunt. Deze lijn stijgt relatief snel en start, zoals afgedrukt, rond 3084.

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse S&P500 22 november 2019 DagGrafiek

De aarzeling welke de S&P500 in de achterliggende dagen ervaart is vanuit de weekgrafiek echter wel van belang. Zoals bekend staan in onderstaande grafiek al enige tijd twee convergerende lijnen getrokken. De combinatie van deze lijnen vormt een rising wedge.

Nu geldt dit patroon natuurlijk pas als de triggerlijn wordt doorbrokan. Daarvan is vooralsnog geen sprake. Neemt niet weg dat de huidige opmars van de S&P500 even wordt afgeremd door de weerstandlijn van het patroon. Daarbij komt ook dat de RSI hapert onder OB.

Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 22 november 2019 WeekGrafiek

5 reacties op “S&P500: Nu dan?”

 1. wh.giesen says:

  Waarde GJ, indien die 3114 breekt komt dan de zoektocht naar een NR te vervallen of gaan we dan op zoek naar neg divergentie bij de nieuwe ATH?

  mvg

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  De top in de RSI van woensdag, voordat de indicator later in de sessie OS ging, valt samen met een koers van 3117.50. Dus een half uur slot boven 3117.50 elimineert de mogelijkheid van een NR.
  GRS Geert-Jan

 3. wh.giesen says:

  Ok duidelijk, RSI momenteel een hogere top als toen en een lagere koers dus er staat momenteel een NR begrijp ik.

  mvg

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giesen,
  Dat klopt.
  GRS Geert-Jan

  1. wh.giesen says:

   Dank u voor de lessen, nu nog leren er geld mee te verdienen.

   mvg

Laat een reactie achter