S&P500: Non-bevestiging

Dat de schade beperkt zou blijven was bekend. Na het naderen van de doelzone 2066 schoot de S&P500 gisteren als het spreekwoordelijke duveltje weer uit haar doosje. Met nog slechts één serieuze handelssessie te gaan deze week blijft er echter twijfel bestaan over verdere kracht.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Dat de start van de week op zwakke toon zou zijn was ingecalculeerd. Gisteren sloeg de stemming tijdens de sessie echter al om. De zone waarvandaan de koopinteresse weer toenam was uiteraard een streling voor het technisch ingestelde oog. De zone rond het niveau met het uitroepteken fungeerde netjes als springplank. Waarvan Akte. En nu? Alle remmen los of toch nog een pas op de plaats?

In het herstel gedurende de tweede helft van de sessie wist de S&P500 nagenoeg te reiken tot aan de ingetekende horizontale lijn welke in eerdere sessies fungeerde als horizontaal obstakel. De rode draad door de eerste twee columns van deze week is het uitblijven van bevestiging vanuit de RSI. Ook gisteren was weer sprake van non-bevestiging. Zie de ingetekende derde rode pijl.

Deze situatie geeft aanleiding om de vraag uit de alinea hierboven te beantwoorden met de opmerking dat ook vandaag een nagenoeg zijwaarts verloop niet mag worden uitgesloten. Anders verwoord, of de S&P500 vandaag al definitief door de barrière net onder 2100 breekt valt nog te bezien. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het niet lukken.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3