S&P500: Nog steeds BandBreedte

Nog steeds noteert de S&P500 binnen de afgegeven bandbreedte 2908 tot 2862. Vandaag wederom een sessie die afsluit binnen de afgegeven handelsbreedte? Waarschijnlijk wel.

De Europese markten waren gisteren gesloten, maar aan de overkant was het maandag alweer business as usual. En inderdaad, met een laagste koers op 2896 en een hoogste koers op 2909 vond de sessie vrij nauwkeurig plaats binnen de eerst bepalende horizontale lijnen welke ingetekend staan in de kleinste grafiek. Ook voor vandaag geldt dat de ruimte tussen 2908 en 2893 bepalend zal zijn.

Gedurende de sessie kan de S&P500 beste even kort boven de eerste horde kijken, maar de verwachting was, is en blijft dat de S&P500 in de komende sessies op slotbasis gevangen blijft tussen 2908 en 2862. Anders verwoord, het is nog te vroeg om al ATH te roepen. Ter info, boven 2908 weerstand rond 2920.

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat dezelfde lijn op 2908 getrokken. De lijn is gebaseerd op oude toppen en bodems van september en oktober vorig jaar. Tevens lijkt deze lijn de laatste horde te vormen tussen de huidige koers en ATH. Let wel, hier staat niet dat de verwachting is dat de S&P500 nu ineens soepel naar een nieuwe ATH loopt.

Naast het koersverloop wordt ook de verdere ontwikkeling van de RSI van belang. Zoals valt te zien loopt deze iets achter en met een hogere top in de koers schuilt ook in deze index het gevaar van divergentie.

Het behoeft geen betoog dat het eventueel terugzakken onder 2862 een serieuze verzwakking betekent. Dan staat er naar alle waarschijnlijkheid ook weer snel 2825.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek laat de RSI sinds begin 2018 lagere toppen zien. Tevens zit de indicator in een Bear Market Range. Reden om nog even een slag om de arm te houden of een nieuwe ATH op korte termijn aanstaande is. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

 

22 reacties op “S&P500: Nog steeds BandBreedte”

 1. maurice says:

  2920, vink !

  1. miked says:

   2920 krak op naar 3000

 2. wh.giesen says:

  Inderdaad en deze keer wel OB, dus het kan wel degelijk hoger komende tijd.

  mvg

 3. maurice says:

  Jammer dat dit forum al zo lang negatief is en blijft.
  Ik zou zeggen, profiteer ervan zo lang het kan, wat mij betreft, long is het advies.

 4. Jan B says:

  Het is niet alleen het forum Maurice, maar ook de DD

  1. maurice says:

   Ja, helemaal met u eens beste Jan !

 5. Roelof says:

  Het lijkt mij dat we deze week rond de ATH een dubbele top mogen verwachten. Een correctie vanaf ca. 2940 is niet alleen de meest waarschijnlijke beweging, maar is vooral ook een hele gezonde beweging. Idealiter zien we een daling naar 2775–2800, alvorens deze uptrend verder wordt uitgebouwd naar hogere niveau’s richting ca. 3100.

  1. miked says:

   nassie 100 maakt al een nieuw ath rest zal volgen…

   1. Roelof says:

    Ook daar is een dubbele top het met meest waarschijnlijke. Evenals in de DOW.

 6. wh.giesen says:

  Jaja, maar het meest waarschijnlijke gebeurt al 4 maanden niet.

  mvg

  1. Roelof says:

   Haha, klopt. Dat krijg je met dit soort unieke bewegingen.

 7. Moneymaker says:

  S&p idd gevangen tussen de bandbreedtes…..not :-)) gewoon lekkker doorstijgen i.p.v. al dat negatieve gedoe vanaf januari heeft veel leden hier al bakken met geld gekost en maar blijven volhouden als analiste dat het een bearmarkt range is…. ben zo blij dat ik ze niet heb opgevolgd itt tot Jos, toland Gerry en tal van anderen echt bizar slecht deze analisten sorry maar dit kan echt niet zo mis Zitten al 4 maanden lang

 8. Moneymaker says:

  En de pips op de Sp weer guitig geklaard op weg maar hogere regionen yihaaaaaa

 9. peks says:

  morgen waarschijnlijk nieuwe ath s&p500 en ndaq . donderdag of vrijdag wel tijdelijke top , daarna (kleine)correctie en zien hoever we dan komen , kan nog enkele weken duren deze stijging

 10. Jan B says:

  Waarom een dubbele top het meest waarschijnlijke scenario is, is mij niet helemaal duidelijk. Het lijkt geschreven vanuit de visie dat de beurs moet gaan zakken en omdat dat de laatste vier maanden niet is gebeurd moet het maar bij een dubbele top gebeuren.

  1. Roelof says:

   De beurs moet van mij helemaal niets, Jan B.

   Maar elke technisch analist Is hier waakzaam, omdat de toppen die we nu naderen belangrijke toppen waren van waaruit die grote dalingen zijn beginnen. Daarbij is de S&P vanaf de december bodem inmiddels 600 punten gestegen zonder een echt noemenswaardige correctie, wat een aanstaande correctie waarschijnlijk maakt.

   Maar goed, alles kan hoor. Misschien krijgen we de komende weken wel een blow off van nog eens enkele honderden punten. Maar dat is in mijn ogen dus wat minder waarschijnlijk na een stijging van 600 punten.

 11. floriaantje says:

  Intraday heeft de S&P op 2940.90 de tot nu toe 2019 ATH gezet. Op 20/09 sloot de S&P
  een ATH-2018 op 2930.75. Ben benieuwd of vandaag bij slot dit oude ATH wordt behouden.
  MVG.,
  Bert

  1. Roelof says:

   Ja, maar zien. Voor de goede orde, mocht de S&P wat hoger gaan (bijvoorbeeld 1% hoger) dan die 2940 en van daaruit een correctie begint richting 2800 dan is dat in de technische analyse natuurlijk ook een dubbele top.

 12. floriaantje says:

  Amai, “correctie”, beste Roelof, vind het meer een afkoeling sedert Christmas Eve low op 2350.
  Bovendien zijn er nogal talrijke steunen bij zo’n “daling” die daarvoor TA-weerstanden vormden.

  1. Roelof says:

   Ja, die correctie van ca. 5% is dan inderdaad een afkoeling na een stijging van 25/26% vanuit die Christmas Eve low.

 13. floriaantje says:

  Slot toch op 2934.
  Prettige avond verder.
  MVG.,
  Bert

  1. maurice says:

   Amai, amai beste Bert,
   Fijn weer eens van u te horen ! Inderdaad, long is hier het advies.
   Ik wens u nog een fijne plons.
   mvg
   Maurice

Laat een reactie achter