S&P500: Nog geen Zomer

“Let wel, zoals opgemerkt ligt de weerstand uit de dag-grafiek iets hoger.” Aldus de eerste DD van dit jaar. De horizontale lijnen in de dag-grafiek staan onveranderd ingetekend.

SP-IntraDagGrafiek

Vrijdag is ingezet op herstel van de S&P500. En herstel hebben we gezien! De index is door de horizontale lijn gestoten welke staat ingetekend in de kleinste grafiek en welke staat genoteerd op 2520. Deze lijn is in het tweede gedeelte van de sessie al als steun gaan fungeren zodat ook voor vandaag opgemerkt kan worden dat rond 2520 een eerste steunpunt ligt.

De echt belangrijke weerstand staat echter in de dag-grafiek. Twee lijnen, op respectievelijk 2533 en 2555, lopen al lange tijd in deze grafiek mee. Deze lijnen begrenzen de zone waarvan verwacht wordt dat de S&P500 moeite zal hebben om deze te overstijgen. Want ondanks het feit dat vrijdag in is gezet op hogere koersen, luidde de gedachte ook dat deze hogere koersen in het langere plaatje vooralsnog slechts als opleving of herstel mochten worden gezien.

Zie dat in de kleinste grafiek de RSI vorige week niet tot boven OB is geklommen. In de dag-grafiek is daarnaast onveranderd sprake van een Bear Market Range voor de indicator. Dat niet alleen, het risico van een NR ligt in de dag-grafiek op de loer. In de week-grafiek zijn de gemiddelde lijnen in de achterliggende weken naar elkaar toe gekropen en staan op het punt om elkaar te kruisen. De optelsom luidt dus net als eind vorige week dat het beeld voor de S&P500 nog steeds niet krachtig oogt.

Onder 2520 kan de S&P500 overigens wel snel terugglijden naar 2490. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

2 reacties op “S&P500: Nog geen Zomer”

 1. maborosi says:

  Dank GJ voor de heldere DD.
  Ik kijk uit naar de Blik op de S&P volgende week!
  Vanzelfsprekend wens ik u een goed jaar toe!

 2. wh.giesen says:

  Inmiddels op de 30 OB en boven beide weerstanden.

  mvg

Laat een reactie achter