S&P500: Nieuwe Poging

Het wil allemaal nog niet zo vlotten met het herstel in de S&P500 (=lees Het Plan). Ook gisteren moest de index weer terrein prijsgeven. Het laagste punt geeft echter aanknopingspunten om toch nog een keer in te zetten op hogere koersen. Zie titel.

De DD start vandaag met een blik op de weekgrafiek. In onderstaande grafiek staan twee horizontale lijnen getekend. Eéntje op 2195. De tweede op 2120. Beide lijnen zijn gebaseerd op oude toppen. De theorie stelt dat oude doorbroken toppen de neiging hebben om later als steungebied op te treden. Zie in deze ook de WeekAftrap van maandag.

De opmerking hierboven over het laagste punt heeft betrekking op het feit dat gisteren de laagste koers redelijk op de eerste lijn is gezet. Enig opveren vanaf deze steun lijkt de volgende stap voor de S&P500. Let wel, in de achterliggende dagen is de mogelijkheid van hogere koersen steeds weggezet als een terugtest op de doorbroken steunlijn vanaf 2009. Aan dit beeld verandert niets.

Zie ook dat de RSI in de weekgrafiek inmiddels OS is geworden. Een extra ondersteuning dat hogere koersen in de categorie reactief vallen. Dan komt nu uiteraard weer de vraag: Tot Hoe Ver? De kleine grafiek kan helpen bij het vinden van het antwoord.

S&P500 WeekGrafiek

In de kleine grafiek speelt onveranderd het spel van de combinatie-weerstand. Deze weerstand is gebaseerd op de MA-wolk en de dalende lijn over de toppen vanaf begin deze maand. De verwachting luidt echter dat vandaag de eerste scheurtjes in dit bolwerk kunnen optreden. De korte MA lijn ligt immers voor het grijpen.

De ingetekende trendlijn noteert momenteel rond 2315. Deze lijkt ook mogelijk. De laatste stap is dan de lange MA-lijn. Deze gaat vandaag van start rond 2345. Let wel, deze daalt gedurende de sessie.

Het overwinnen van de weerstand duidt op een vervolg van herstel later in de week. Weliswaar als reactieve beweginng, maar de lijn op 2555 staat nog steeds ingetekend.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 24 maart 2020 30 MinutenGrafiek

Geef een reactie