S&P500: Nieuw Honderdtal?

In de WeekAftrap van gisteren is de uitspraak gedaan dat de S&P500 deze week in staat zou moeten zijn om het nieuwe honderdtal op 2600 aan te tikken en te overstijgen. De stap van maandag past dus in het neergelegde plaatje. Toch ook even een woord van waakzaamheid.

SP-IntraDagGrafiek

Nadat de S&P500 vorige week de terugslag naar het afgegeven steunpunt op 2566 heeft gemaakt, is zij in de tussenliggende sessies alweer in staat geweest om de recordniveaus voor het jaar scherper te zetten.Recht zo die gaat! Nog steeds luidt het devies onveranderd en zoals de vaste lezer weet luidt deze dat de trend gevolgd moet worden. Ook de eerste DailyDosis van deze week staat weer in het teken van deze woorden.

Zoals in de inleiding reeds aangegeven moet deze week gekeken worden of de graadmeter door de grens van het volgende honderdtal kan lopen. Vorige week is een opmerking gemaakt over een sluimerend gevaar in de dag-grafiek. Dit gevaar had betrekking op de RSI. Na gisteren is de indicator echter al weer voorzichtig boven de OB-lijn geklommen zodat het vooralsnog slechts bij een waarschuwing is gebleven.

Dat neemt niet weg dat in de koersontwikkeling zelf de contouren van een nieuw gevaar zichtbaar wordt. De ingetekende diagonaal oplopende lijnen vormer tezamen namelijk een patroon dat bekend staat als rising wedge. Een patroon in de categorie omkeerpatronen. Nu is een patroon pas een patroon als de triggerlijn wordt doorbroken en daarvan is op dit moment natuurlijk nog geen sprake. Sterker, als de neergelegde visie vormen krijgt dan wordt juist de weerstandlijn doorbroken in plaats van de steunlijn. Voor de zekerheid is het patroon echter ook ingetekend in de kleinste grafiek. In deze grafiek valt te lezen dat de steunlijn van het patroon vandaag start rond 2578.

Dat betekent dus concreet dat de ruimte voor de graadmeter gegeven wordt tot aan deze lijn. Zolang de S&P500 zich staande weet te houden boven deze lijn, en de verwachting luidt dat zij in staat is om dit te doen, blijft de ondertoon positief. Het vergezicht ligt op 2660. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “S&P500: Nieuw Honderdtal?”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Reeds meerdere malen heeft u aangegeven dat in deze “ATH-range” géén weerstanden kunnen worden
  aangegeven doch alléén maar steunen. In dat opzicht vermeldt u nu in deze DD : ” Sterker, als de
  neergelegde visie vormen krijgt dan wordt juist de weerstandlijn doorbroken in plaats van de steunlijn”.
  Eenvoudigheidshalve vraag ik u welke weerstand is deze door te breken lijn (?)
  Alvast Bedankt.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  De opmerking heeft betrekking op het aangehaalde patroon. Deze staat zowel in de dag-grafiek als de intra-daggrafiek ingetekend. Geheel in lijn met hetgeen u hierboven aangeeft heb ik daarom wel het niveau van de steun meegegeven maar niet van de weerstand. Want u kent Stelregel 7B uit “de Dikke Nikken”.
  GRS Geert-Jan

 3. bruun says:

  Waarde Geert-Jan,

  Waar is dit exemplaar te downloaden?
  Kunnen we wat van leren 🙂

  Gr.
  Bruun

Laat een reactie achter