S&P500: Natte VuurPijl

Nadat afgelopen maandag 2817 een stap te ver bleek voor de S&P500 heeft de index inmiddels een flinke stap terug gedaan. Wat gaat de MA20 uit de dag-grafiek vandaag doen?

In de DD van woensdag is een terugval naar de MA20 uit de dag-grafiek aangehaald. Het laagste punt van gisteren ligt inderdaad vrij dicht in de buurt van deze lijn. In de wilde sessie van maandag wist deze lijn de verkoopdruk op te vangen en zoals dus opgemerkt gisteren wederom.

Voor vandaag kan deze lijn dus wederom benoemd worden als eerste steunpunt. Vraag is echter wel voor hoelang. Of het vandaag drie uit drie wordt valt immers nog maar te bezien. Anders verwoord, een scenario dat deze lijn gedurende de sessie onder druk en doorbroken wordt mag zeker niet worden uitgesloten. Zakt de S&P500 door de MA20 dan kan de MA200 gaan trekken.

Deze noteert 2750.

SP-IntraDagGrafiek

Eerder in de week is de eerste weerstand gezet op 2817. Voor vandaag kan de eerste barrière gedefinieerd worden rond 2800. Dit niveau is overigens een oude bekende van de DD. Dat betekent dus heel concreet dat de verwachting luidt dat een ingecalculeerde opleving naar alle waarschijnlijkheid haar meerdere rond, of zelfs al onder, 2800 gaat vinden.

En dan mag wederom druk op de MA20 uit de dag-grafiek worden verwacht. En zoals gesteld luidt de verwachting dat deze niet gaat houden in de komende sessies.

SP-DagGrafiek

De week-bar van vorige week is interessant. Zij laat zich omschrijven als een doji-formatie. Deze formatie symboliseert twijfel in de markt. Langzaam maar zeker begint de RSI in de week-grafiek te toppen. Een reden om op dit moment niet al te enthousiast te zijn op de S&P500. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

7 reacties op “S&P500: Natte VuurPijl”

 1. Jos says:

  Zo daar is ie de 2760 🙂

 2. miked says:

  en daar komt de 2750 ook voorbij

 3. Roelof says:

  De 200 MA op de dag op ca. 2750 kan voor een bounce zorgen.

 4. floriaantje says:

  Mooi instap moment nu.

 5. Buurman says:

  Na lang wachten is de richting daar, OS op de 30.

 6. Buurman says:

  De ma200 lijkt nu de weerstand te worden.

 7. WP says:

  SP en Dow beiden gebounced op fibootje 0.144, vooralsnog daar even hun meerdere gevonden. Oh btw AEX ook.

Laat een reactie achter