S&P500: Leuke Binnenkomer

Het ijkpunt welke gisteren voor de S&P500 afgegeven kon worden lag op 2453. De slotstand is in dit licht bezien een fraaie. In dezelfde DailyDosis werd echter opgemerkt dat pas boven 2453 het einde van de correctie in zicht komt. In de kleinste grafiek staat het fibo-grid ingetekend welke aangeeft waarop deze opmerking is gebaseerd.

SP-IntraDagGrafiek

Een blik op de combinatie van rode lijnen geeft het belang van de zone 2453 aan. De S&P500 is opgelopen tot aan het laatste correctieniveau van de voorafgaande daling.Vandaar de opmerking dat pas boven dit niveau het einde van de correctie in zicht is. De theorie stelt immers dat na het overschrijden van het laatste correctieniveau een volledig herstel volgt. Een volledig herstel zou de graadmeter weer optillen tot aan de belangrijke zone 2470 welke vorige week op deze plek centraal stond.

Voor nu geldt echter dat mag worden aangenomen dat de zone 2453 ook vandaag nog wel even als obstakel fungeert. Dat is overigens wat anders dan wordt verwacht dat de Amerikaanse grootheid vandaag weer helemaal in elkaar zakt. De gisteren aangehaalde zone 2440 lijkt het neerwaarts risico af te schermen. Wordt het laagste punt van maandag genomen en de hoogste koers van gisteren dan verschijnt 2440 immers weer als het eerste reactieniveau op deze beweging. Het gegeven dat de RSI in de stijging van dinsdag tot boven de OB-lijn is opgelopen is ook een steuntje in de rug dat 2453 weliswaar een puntje is, maar dat serieus rekening moet worden gehouden met een scenario waarin deze toch op korte termijn breekt. Lagere koersen richting 2440 worden dan ook gezien als de klassieke aanloop. De langere grafieken ondersteunen deze verwachting.

De vaste lezer weet dat de recente zwakte nog geen schade heeft toegebracht aan het langere beeld. Na een hogere top volgt nu immers een hogere bodem. Het aanscherpen van de ATH in de eerste weken van augustus gaf dus aanleiding voor wat afkoeling. De recente ontwikkeling mag in dit licht worden bekeken. Gisteren is reeds gewezen op de mogelijkheid van een nieuwe PR in de week-grafiek. We zijn weliswaar nog niet bij de slotgong van vrijdag, maar het behoeft geen toelichting dat de beweging van dinsdag deze mogelijkheid wat meer vorm heeft gegeven. Daarnaast heeft de eerste gemiddelde lijn in de week-grafiek de verkoopdruk weten te absorberen. Dus om maar weer even terug te grijpen naar de titel van afgelopen maandag kan worden gesteld dat de huidige puzzelstukjes wijzen in de richting van BovenDrijven! Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

 

Laat een reactie achter