S&P500: Lekker

Kiele Kiele luidde de titel van de eerste DD van deze week. De titel had betrekking op het gegeven dat de S&P wel wat kon stijgen maar dat de zone 2831 -2833 belangrijk zou zijn. De eerste twee slotstanden van deze week vallen binnen het neergelegde plaatje.

Er doorheen en ook alweer terug-getest. Dat is het beeld dat uit de kleinste grafiek naar voren komt. De voorgaande opmerking heeft betrekking op de bovenste blauwe lijn in onderstaande grafiek en deze lijn staat uiteraard getrokken op 2833. Vandaag weer hoger dus! Vraag is of deze insteek juist is.

Want naast de hierboven geplaatste constatering kan natuurlijk ook opgemerkt worden dat de S&P500 door haar MA20 is gezakt. En dat is toch een eerste teken van verzwakking. De insteek voor vandaag luidt daarom dat de index naar alle waarschijnlijkheid niet in staat is om door de hoogste koers van dinsdag op 2852,50 te klimmen. Daarbij luidt de verwachting ook dat de RSI niet opnieuw tot boven de OB lijn klimt.

En deze verwachtingen geven aanleiding om terug te grijpen naar de gedachte uit de eerste DD van deze week waarin gesteld is dat het niveau 2817 later in de week opnieuw voorbij zou komen.

SP-IntraDagGrafiek

De koersbar in de dag-grafiek laat zich omschrijven als reversal-bar. Aan het einde van een stijging vormt dit patroon voor een waarschuwing. Tel daarbij op dat de RSI opnieuw niet tot OB is gekomen en lichte divergentie met de S&P500 laat zien. Ook de dag-grafiek geeft dus reden om rekening te houden met komende koersdruk waarbij 2817 slechts een eerste ijkpunt vormt.

Breekt zij dan mag de blik weer terug op 2797.

SP-DagGrafiek

Na twee sessies in de week valt in de week-grafiek duidelijk te zien dat het vervolg op de doorbraak boven 2817 uitermate miniem is. De uitwerking van de gekozen titel van maandag is op dit tijdsframe dus duidelijk zichtbaar. Zie dat de RSI lagere toppen noteert sinds begin 2018 en dat zij in een Bear Market Range noteert.

Reden om rekening te houden met komende druk op de koersontwikkeling. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter