S&P500: Lekker Hoor!

Afgelopen dinsdag werd in de laatste DailyDosis gemeld: “Het gaat niet hard. Het gaat niet snel. Maar het gaat wel gestaag.” De focus lag in de achterliggende dagen op het aantikken van 2564. De hoogste koers van woensdag is in dit licht bezien een klassieke streling van het oog.

Sp-IntraDagGrafiek

Het vinkje is binnen. Probleem is alleen dat het aantikken van 2564 gisteren niet werd ondersteund door de RSI. Zoals de vaste lezer inmiddels weet is dat altijd wel een vereiste binnen een neergelegd scenario.

De eerder deze week geïntroduceerde diagonale stijgingslijn onder het koersverloop van oktober gaat vandaag sneuvelen. In de laatste DailyDosis is aangegeven dat koersen onder deze lijn een indicatie vormen dat de graadmeter in de komende dagen kan afglijden naar 2540. Tussen de huidige slotstand en het ijkpunt 2540 ligt uiteraard nog 2552, maar eerlijk is eerlijk, er bestaat toch serieuze twijfel of deze zone in staat is om de ingecalculeerde verkoopdruk op te vangen.

In de dag-grafiek heeft de S&P500 inmiddels enige afstand genomen van haar eerste gemiddelde lijn. Deze noteert momenteel rond 2533. Dat is niet zo heel ver verwijderd van het eerste correctie-niveau op de stijging die vanaf 25 september is ingezet.

Al met al kan dus opgemerkt worden dat de verwachte verzwakking het karakter heeft van een correctie. Alleen vanaf de huidige notering is er dus wel een aantal indexpunten ruimte. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Lekker Hoor!”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Echter in alle vorige DD’s heeft u nimmer gesteld van een correctie richting 2540. Heeft u last
  van de “30 jaar geleden black monday” herinnering of speelt F.’s nederlaag in de CL u nog
  parte (?)
  MVG.,
  Bert

Laat een reactie achter