S&P500: Laatste Loodjes

De S&P500 maakt zich op voor een lang weekend. Nog wel 1 sessie af te werken voordat aan de korte vakantie kan worden begonnen. Vandaag de vervolgstap op het verhaal van gisteren.

Het kritieke waarschuwings/kantelpunt voor de S&P500 is in de DD van donderdag bepaald op 2928/2922. Door de tussenliggende ontwikkelingen wordt deze zone nog belangrijker voor de cashmarkt. De aangehaalde 2906 is immers vanochtend al netjes in de future afgevinkt.

De reden waarom gisteren is ingezet op een terugslag, lag in het niet OB zijn van de indicator. De daling van gisteren en het voor vandaag verwachte vervolg op de zwakte nemen echter een groot deel van de uitwerking hiervan weg. Daarom herhaalt de DD ook voor vandaag eerst slechts de zone 2928/2922.

Twee stappen zijn voor van belang. Allereerst de verdere ontwikkeling van de wolk. Zoals valt af te lezen zijn de lijnen aan het convergeren. Twijfels of het vandaag tot een cross komt, zijn terecht. Daarnaast de RSI. Twijfels of het vandaag tot een OS komt, zijn terecht.

Deze optelsom van deze twijfel geeft reden om de opmerking uit de DD van donderdag nog een keer aan te halen. Deze luidde: ” In eerste instantie moet deze terugval gezien worden als de zoektocht naar de volgende hogere bodem in het stappenproces vanaf het midden van deze maand.”

Zoals reeds opgemerkt, vandaag extra aandacht voor de ontwikkeling richting en in de zone 2928/2922. Daar ligt Make or Break. Maar wat als?  Zakt, in lijn met de future eerder vandaag, ook de cashmarkt door de aangehaalde zone dan ligt 2865 voor het grijpen.

Mooi Weekend!

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 22 mei 2020 30 MinutenGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Laatste Loodjes”

 1. Floridaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD Echter mocht de index “reactief (?) heropleven” wordt dan de 2955 opnieuw weerstand (?)
  Alvast bedankt.
  Eveneens Mooi Weekend.
  MVG.,
  Bert

Geef een reactie